18/07/2024

dinformue.dk

Dit digitale kompas i økonomiens verden

Hvad tjener en lastbilchauffør i 2024?

3 min read
lastbilchauffør løn

Hvad er en lastbilchauffør?

En lastbilchauffør er en professionel chauffør. En der er ansvarlig for at køre lastbiler eller store og tunge køretøjer, der er bygget til at transportere varer fra A til B. En lastbilchauffør har en rigtig vigtig rolle i forsyningskæden for virksomheder, idet de transportere varer og objekter mellem producenter, lagerfaciliteter, detailsteder og distributører.

En lastbilchauffør får sin løn ud fra nogle arbejdsopgaver der naturligvis primært består af transport og kørsel. En lastbilchaufførs arbejdsopgaver kan omfatte kørsel af lastbil hvor der skal håndhæves nogle særlige sikkerhedsstandarder og trafikregler. Det er typisk i forbindelse med lastning og losning. Derudover vil der også før eller siden opstå nødsituationer og svært medgørlige situationer hvor en lastbilchauffør skal kunne holde hovedet koldt og bevare overblikket. Både så det ikke skader trafikken og lastbilchaufførens eget arbejde.

Ofte høres det at en lastbilchauffør har en høj løn. Det er i givet fald også rigtigt at en lastbilchaufførs løn er høj – dog er alt relativt. For lastbilchaufføre har typisk også en del arbejdstimer. Og typisk flere arbejdstimer end gennemsnittet. Arbejdstimerne for en lastbilchauffør kan variere alt efter hvad for noget der skal transporteres, og hvordan.

For at være lastbilchauffør kræves det ofte en god fysik også. Ikke fordi du skal kunne udfærdige en Iron Man, eller løfte tunge vægte. Men udholdenhed kan man sagtens have uden at være decideret god til sport.

Lastbilchauffør løn

Ifølge UG, så er der en gennemsnitlig indkomst for lastbilchauffører i 2019 på følgende, alt efter hvilke opgaver det er:

  • Farligt god = 32.200 kr.
  • Flytteopgaver = 28.500 kr.
  • Renovation/skrald = 30.150 kr.
  • Engros (lastbil) = 31.800 kr.
  • Eksport = 30.200 kr.
  • Fragtmand = 30.150 kr.
  • Varevogn = 25.130 kr.
  • Varevogn generelt = 24.900 kr.

Så alt efter hvad det er for en type lastbilchauffør du tænker på, så kan lønnen være i dette spænd når det kommer til hvad de tjener.

Lastbilchauffør lønnen som du ser ovenstående er pr. måned og ud fra almindelig arbejdstid. Der er ingen tillæg, overarbejde eller andet medregnet.

En lastbilchauffør kan nemt tjene 50% yderligere i timer, og det plejer at være ganske nemt at få det antal timer man har lyst til, hvis man vil arbejde lidt mere og tjene noget mere.

Andre muligheder

Hvis man arbejder som lastbilchauffør og ønsker at prøve et andet arbejde. Så er der noget forskelligt man godt kan give sig kast med.

Det kan blandt andet være noget mere IT-kyndigt i form af noget logistikarbejde.

Har man interesse for lastbiler så kan det også være en lastbiltekniker/mekaniker.

Majoriteten af de som endelig vil prøve et andet erhverv kaster sig ud som selvstændig kurer eller bud. Så starter de en virksomhed og får et CVR-nummer og laver en aftale med GLS eller lignende virksomheder.

Fordele som lastbilchauffør

Et af fordelene ved at være lastbilchauffør er at der er relativt kort vej til at få et job hvor du har mulighed for at tjene en del penge. Det tager 30 dage at tage et lastbilkørekort og derefter bør det være ganske nemt at finde et arbejde. I øjeblikket er der mangel på lastbilchauffører i Danmark og det har der sådan set været i en del år.

Der er konstant brug for flere og flere chauffører. Det kommer i takt med at nethandel bliver mere og mere aktivt. Det sker oftere og oftere og jo mere vi handler på nettet, jo flere lastbilchauffører har vi sådan set brug for. Det er altså en form for jobsikkerhed når vi kan se hvilken vej det går med netop nethandel.

Har du brug for mere inspiration? 

Du kan også læse Hvad tjener en buschauffør som er meget sammenlignelig med lastbilchauffør.

Og hvis du er interesseret i at vide hvornår der går penge ind om natten, så kan du læse en af vores mest læste artikler lige her: Hvornår går penge ind om natten?

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.