18/07/2024

dinformue.dk

Dit digitale kompas i økonomiens verden

Din guide til Nordnets månedsopsparing

4 min read
Nordnets månedsopsparing - komplet guide til hvordan du kommer i gang med at investere

Nordnets månedsopsparing

Nordnet tilbyder en månedlig opsparingskonto, hvor du kan spare penge hver måned uden at skulle bekymre dig om detaljerne. Du kan også vælge mellem en række forskellige fonde og komme i gang med at investere med en lille månedlig investering.

I denne artikel tager vi dig igennem, hvordan du nemt kommer i gang med Nordnets månedlige opsparing og viser dig, hvilke fonde du skal vælge til dine investeringer. Er du stadig kun i overvejelsesfasen kan du læse mere om hvorfor du bør investere her.

Nordnets månedsopsparing – hvilke fonde kan du vælge?

Der er en lang række fonde som du kan vælge imellem i Nordnets månedsopsparing. Hvilke du skal vælge afhænger af dine personlige skatteforhold, men der er en fond til alle.

Blandt de mere populære danske investeringsforeninger finder vi:

 • Danske Invest
 • Sparindex
 • Nordnet One (Nordnets egne investeringsforeninger)

Ovenstående fonde dækker alt hvad hjertet kan begære, da de blandt andet har danske, globale, bæredygtige, teknologi fonde.

Der er dog også en lang række udenlandske muligheder. De udenlandske fonde har oftest en lavere omkostningsprocent, da de har en markant større investerbar formue end de danske investeringsforeninger.

Nogle af de store udenlandske fonde er:

 • Fidelity
 • BNP
 • Allianz

Dog skal man være opmærksom på om skatteforholdet på de udenlandske fonde. At optimere sin skattebetaling er en af de mest oplagte måder hvorpå du kan øge din formue hurtigt, uden at det koster dig yderligere. Og det er naturligvis helt snyd – for det kan i sidste ende blot handle om hvilke fonde det er du investerer i.

Nordnets månedsopsparing – kurtage og omkostninger

Du kan vælge mellem en række forskellige fonde, både danske og udenlandske. Den månedlige opsparingskonto har ingen gebyrer, hverken på et depot eller når du handler via den månedlige opsparing. Når du køber fonde via Nordnets månedsopsparing er dette til 0kr i købskurtage. At købskurtagen er 0 giver det mening at investere selv små beløb, og derfor meget oplagt for nye investorer der lige skal prøve markedet af. Når du sælger dine fonde igen for at realisere en gevinst / frigive nogle af dine likvide midler, skal du betale 0,1% i kurtage, dog mindst kr. 29 pr. handel.

Omkostningerne ved at handle I Nordnets månedsopsparing kan være mindre, hvis du laver flere handler om måneden. Det er oftest den aktive handler (der køber enkeltaktier / obligationer) som når op på 20-39 handler om måneden.

Som en af de få udbydere i Danmark kan almindelige mennesker også få en aktiekredit. En aktiekredit er en kreditfaciliteten som udgør en bestemt %-sats af dine samlede investeringer. Her har Nordnet manuelt vurderet hver enkelt aktie og fundet frem til hvor meget de kan belåne de enkelte værdier. At oprette en aktiekredit er gratis, men du betaler naturligvis en rente hvis du vælger at benytte dig af aktiekreditten. Den præcise rente afhænger af hvor stor en andel du belåner og hvordan du sammensætter din portefølje.

Hvad får du som kunde ved Nordnet?

Udover ovenstående får du også følgende som kunde ved Nordnet:

 • En prisvindende app til din telefon / tablet der gør det nemt at administrere din portefølje
 • Du kan investere frie midler (aktiesparekonto inkluderet) og pensionsmidler
 • Adgang til Shareville. Shareville er et af de største netværk indenfor investering, hvor du kan drøfte investeringsmuligheder med andre
 • Mulighed for at handle over 1.500 fonde, ETF’er, investeringsforeninger nemt og overskueligt. Du kan endda sortere investeringsforeningerne efter deres grad af bæredygtighed

Sådan opretter du dig i Nordnets månedsopsparing:

 1. Opret en profil på Nordnet (se evt. link øverst i artikel)
 2. Klik på “mine sider” og vælg “månedsopsparing”
 3. Klik på ny månedsopsparing
 4. Få Nordnet til at vælge nogle fonde for dig eller vælg selv hvilke fonde du ønsker at investere i
 5. Vælg dine fonde og beløbet du ønsker at investere hver måned
 6. Se din investering (forhåbentlig) vokse

 

Disclaimer:

Denne artikel indeholder affiliatelink. Finansielle instrumenter kan både stige og falde i værdi. Der er en risiko for, at du ikke får de investerede penge tilbage. Omtalen af de konkrete værdipapirer og investeringer er ikke en anbefaling vedrørende disse, og er ikke et tilbud eller opfordring til tilbud om køb eller salg. Historisk afkast er ingen garanti for fremtidigt afkast. Finansielle instrumenter kan både stige og falde i værdi. Der er en risiko for, at du ikke får de investerede penge tilbage. Inden du investerer i en fond, bør du læse prospektet, som er tilgængeligt hos fondsselskabet og central investorinformation, som du finder i ordreafgivelsesvinduet samt på fondens produktside på nordnet.dk

Skriv et svar

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.