30/05/2024

dinformue.dk

Dit digitale kompas i økonomiens verden

Hvad koster et CVR-nummer? 2024-tal

7 min read
ekstra penge til folkepensionsiter

Hvad koster et CVR-nummer i 2023?

Skal du til at oprette en virksomhed, undrer du dig nok over hvad et CVR-nummer koster at oprette. Et CVR-nummer (CVR står for Central Virksomhedsregister) er en identifikationskode, der tildeles danske virksomheder og erhvervsdrivende af Erhvervsstyrelsen i Danmark. Et CVR-nummer bruges til at identificere og registrere virksomheder i forbindelse med skat, moms, regnskab og andre administrative formål.

Det er gratis at få tildelt et CVR-nummer. Hvis du ønsker at oprette en virksomhed i Danmark, skal du registrere den hos Erhvervsstyrelsen, og de vil tildele dig et CVR-nummer uden beregning.

Bemærk, at oprettelsen af en virksomhed kan indebære andre omkostninger, såsom registreringsgebyrer, juridisk bistand eller eventuelle årlige afgifter. Disse omkostninger kan variere afhængigt af den type virksomhed, du ønsker at oprette, og de gældende regler og afgifter i Danmark. Det anbefales at kontakte Erhvervsstyrelsen eller en professionel rådgiver for at få specifikke oplysninger om eventuelle omkostninger forbundet med oprettelse og drift af en virksomhed i Danmark.

Sådan opretter du et CVR-nummer – den fulde vejledning

 1. Forberedelse:
  • Inden du går i gang, skal du have en klar plan for din virksomhed, herunder virksomhedens navn, adresse, ejerstruktur og forretningsform.
  • Du skal også have en klar idé om, hvilken type virksomhed du ønsker at oprette (f.eks. enkeltmandsvirksomhed, aktieselskab osv.).
 2. Registrering hos Erhvervsstyrelsen:
  • Besøg Erhvervsstyrelsens hjemmeside (www.virk.dk), hvor du finder alle nødvendige oplysninger og formularer.
  • Log på Virk.dk med dit mitID
  • Følg vejledningen og udfyld registreringsformularen med alle nødvendige oplysninger om din virksomhed.
  • Vær opmærksom på, at du skal oplyse om virksomhedens ejerstruktur, herunder navn og CPR-nummer på ejeren(e).
  • Du vil også blive bedt om at angive virksomhedens forretningsform, formål og andre relevante oplysninger.
  • Når formularen er udfyldt, sendes den elektronisk til Erhvervsstyrelsen.
 3. Ventetid og bekræftelse:
  • Efter indsendelse af registreringsformularen skal du vente på, at Erhvervsstyrelsen behandler din ansøgning. Det kan tage op til flere hverdage.
  • Når din ansøgning er behandlet, vil du modtage en bekræftelse på tildelingen af dit CVR-nummer. Dette kan normalt ske via e-mail eller brev.
 4. Start din virksomhed:
  • Når du har modtaget dit CVR-nummer, er du klar til at starte din virksomhed.
  • Du skal muligvis registrere dig hos andre myndigheder, f.eks. SKAT (til skatte- og momsregistrering) og eventuelt din lokale kommune (afhængigt af virksomhedens aktiviteter).
  • Husk også at holde styr på eventuelle afgifter og frister, der er relevante for din virksomhed.

Det er altid en god idé at konsultere en revisor eller en advokat, der kan hjælpe dig med processen og give dig relevant vejledning, der er tilpasset din specifikke situation og virksomhedstype. Her kan processen godt være lidt længere, hvis det er et selskab du skal oprette. Når du opretter et selskab skal du sørge for at selskabskapitalen står på bankkontoen inden du får tildelt dit CVR-nr.

Undersøg din branchekode når du opretter et CVR-nummer

Når du registrerer en virksomhed i Danmark, vil du blive bedt om at angive den relevante branchekode, der bedst beskriver din virksomheds hovedaktiviteter. Det er vigtigt at vælge den mest passende branchekode, da det kan have indflydelse på forskellige aspekter, herunder statistisk rapportering og relevant lovgivning for din virksomhed. Du kan finde en liste over branchekoder og deres beskrivelser hos Erhvervsstyrelsen i Danmark eller Eurostat på europæisk niveau. Det kan være en god idé at undersøge dette inden du begynder processen, da der er mange branchekoder.

Branchekoden bruges til at klassificere virksomheders aktiviteter i forskellige brancher og sektorer. Denne kodningssystem bruges bredt til statistiske og administrative formål i mange lande, herunder Danmark og andre EU-lande.

Lav momsregistreringen på samme tid som dit CVR-nummer

Mens du er i gang med at registrere din virksomhed får du muligheden for at vælge om du skal momsregistreres. Momsregistreringen bruges til at identificere virksomheden i forbindelse med momsrelaterede transaktioner.

Momsregistrering indebærer typisk, at virksomheden skal indsende momsangivelser regelmæssigt, normalt kvartalsvis eller årligt, afhængigt af landets regler. Disse momsangivelser viser den moms, der er blevet opkrævet fra virksomhedens kunder (salgsmoms) og den moms, der er blevet betalt til virksomhedens leverandører (indkøbsmoms). Hvis der er en forskel mellem den opkrævede moms og den betalte moms, skal virksomheden enten betale det overskydende beløb til staten eller få en tilbagebetaling, afhængigt af resultatet af momsangivelsen.

Formålet med momsregistrering er at sikre, at momsen bliver korrekt opkrævet og betalt i forbindelse med økonomiske aktiviteter inden for et land. Momsen, der opkræves fra virksomheder og forbrugere, bidrager til statens indtægter og bruges til at finansiere offentlige tjenester og programmer.

Du skal momsregistreres når du:

 1. Når en omsætningsgrænse på kr. 50.000 over de seneste 12 måneder: Hvis virksomhedens årlige omsætning overstiger en bestemt grænse, skal den momsregistreres.
 2. Frivillig registrering: Selvom virksomheden ikke når omsætningsgrænsen, kan den vælge at frivilligt registrere sig for moms. Dette kan være hensigtsmæssigt, hvis virksomheden har mange momsberettigede indkøb og ønsker at kunne fradrage moms på disse. Frivillig registrering kan også være nødvendig, hvis virksomheden har kunder, der er momsregistrerede, og ønsker at kunne udstede momsbelagte fakturaer.
 3. Import og eksport: Virksomheder, der er involveret i import og eksport af varer eller tjenesteydelser, kan være forpligtet til at momsregistrere sig, selvom deres omsætning ikke når den almindelige omsætningsgrænse. Dette skyldes, at momsen på importerede varer og tjenesteydelser normalt skal betales ved importen og kræver en momsregistrering.

Det er vigtigt at bemærke, at momslovgivningen kan være kompleks, og der kan være yderligere faktorer, der påvirker kravene til momsregistrering i specifikke situationer. Det anbefales altid at søge rådgivning fra en revisor.

Hvad koster et CVR-nummer så? Svaret er ligetil – ingenting. Fordelene er mange:

Der er flere grunde til, hvorfor du bør registrere din virksomhed. Her er nogle vigtige punkter:

 1. Juridisk anerkendelse: Registrering af din virksomhed giver dig juridisk anerkendelse som en selvstændig enhed. Dette betyder, at din virksomhed bliver en egen juridisk enhed, der kan indgå kontrakter, eje ejendom, sagsøge eller blive sagsøgt.
 2. Beskyttelse af personligt ansvar: Når du registrerer din virksomhed som en egen juridisk enhed, f.eks. et aktieselskab (ApS) eller et interessentskab (I/S), begrænser du dit personlige ansvar for virksomhedens gæld og forpligtelser. Dette betyder, at dine personlige ejendele som bolig, bil osv. ikke vil være i fare, hvis virksomheden går konkurs eller oplever økonomiske problemer.
 3. Skattefordele: Registrerede virksomheder kan drage fordel af forskellige skattefordele og fradrag, som ikke er tilgængelige for enkeltpersoner. Dette kan hjælpe med at reducere virksomhedens skattepligtige indkomst og dermed spare penge.
 4. Tillid og troværdighed: En registreret virksomhed giver et professionelt og seriøst indtryk på kunder, leverandører og samarbejdspartnere. Det kan øge tilliden og troværdigheden til din virksomhed og potentielt tiltrække flere kunder og forretningsmuligheder.
 5. Bank og finansiering: Mange banker og investorer vil kun tilbyde finansiering eller lån til registrerede virksomheder. Ved at registrere din virksomhed øger du chancerne for at få adgang til kapital og investeringer, der kan hjælpe med at vækste virksomheden.
 6. Beskyttelse af virksomhedsnavnet: Ved registrering sikrer du eksklusiv brug af virksomhedsnavnet i dit geografiske område og branche. Dette hjælper med at forhindre, at andre bruger det samme navn og forvirrer dine kunder.

Det er vigtigt at bemærke, at reglerne og kravene for registrering af virksomheder kan variere afhængigt af land og jurisdiktion. Det anbefales at kontakte en advokat eller virksomhedskonsulent for at få mere specifik vejledning baseret på din situation og det sted, hvor du ønsker at registrere din virksomhed.

Hvordan laver man et CVR?

Som privatperson eller enkeltpersonvirksomhed kan du ikke selv “lave” et CVR-nummer. CVR-nummeret (CVR står for Central Virksomhedsregister) tildeles af Erhvervsstyrelsen i Danmark. Det er en unik identifikationskode, der anvendes til at identificere virksomheder og organisationer i Danmark.

Hvis du ønsker at starte en virksomhed, skal du registrere den hos Erhvervsstyrelsen, og de vil tildelte et CVR-nummer til din virksomhed. Her er trinene til at registrere en virksomhed og få et CVR-nummer:

 1. Forberedelse: Inden du registrerer virksomheden, skal du have en klar forretningsplan og beslutte, hvilken type virksomhed du ønsker at drive (enkeltmandsvirksomhed, selskab, osv.).
 2. Registrering: Du skal registrere din virksomhed hos Erhvervsstyrelsen. Det kan gøres online via deres hjemmeside eller ved at besøge deres kontor personligt.
 3. Dokumenter: Ved registrering skal du muligvis fremlægge relevante dokumenter, afhængigt af din virksomhedstype. Dette kan omfatte legitimationsoplysninger, firmanavn, adresse, forretningsformål osv.
 4. Behandling: Når Erhvervsstyrelsen har modtaget dine registreringsoplysninger, vil de behandle ansøgningen og tildelte et CVR-nummer til din virksomhed.
 5. Bekræftelse: Når registreringen er afsluttet, vil du modtage en bekræftelse fra Erhvervsstyrelsen, der indeholder dit tildelte CVR-nummer.

Det er vigtigt at bemærke, at CVR-nummeret er strengt personligt for din virksomhed og må ikke deles med andre. Det bruges til forskellige administrative og skattemæssige formål, så sørg for at opbevare det sikkert og bruge det korrekt, når det kræves.

Det lyder helt sikkert mere bøvlet end hvad det lige er. Når du læser ovenstående. Men at lave et CVR er faktisk rigtig nemt. Du bliver guidet roligt igennem hele processen på virk.dk hvor du bare skal indtaste dine oplysninger. Og også lidt oplysninger omkring hvilken virksomhed du gerne vil starte.
Gå ind på siden, log ind med MitID og kom i gang!

Skriv et svar

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.