30/05/2024

dinformue.dk

Dit digitale kompas i økonomiens verden

Forbedr din friværdi med renovering

3 min read
Renovering

Sådan kan du ved renovering, forbedre din formue

Og det er nemt! Du skal faktisk bare starte med at finde noget i din ejendom som kunne forbedres eller fornyes. Om det er køkkenet, badeværelset eller et gæsteværelse, så er det underordnet. En lille eller en større renovering kan forbedre din formue meget nemt. I denne artikel vil du blive klogere på hvordan og hvad der skal til.

Vil du selv lave en renovering?

Hvis du har hænderne nogenlunde skruet på og tænker at du selv kan klare det – så gør det! Du kan spare udgiften til håndværkerløn hvis du selv gør det og stadig få merværdien. Hvis du fx har fået et tilbud fra en håndværker på 100.000 kr. Så er de 75.000 kr. måske materialer og de 25.000 kr. er løn. Din bolig vil alt andet lige blive 100.000 kr. mere værd. Hvis du selv klare det, så får du stadig en værdistigning på 100.000 kr. selvom du har sparet lønnen.

Så handler det måske endda bare om at finde billigere materialer også, hvilket du meget nemt kan gøre på byggebilligt.dk.

Her får du de skarpeste priser og meget god inspiration til hvad din næste renovering skal være. For lad os sige at du kan finde materialer der også er 25.000 kr. billigere end fra håndværkeren – ja så er der mere at spare! Så har du sparet i alt 50.000 kr. på at forbedre din formue med 100.000 kr. ved bare en enkelt renovering.

Eller vil du have andre til det?

Du kan stadig opnå en stor forbedring af din formue ved en renovering. Også selvom du ikke selv kan så meget med hænderne. Her handler det i stedet for at få samlet mange tilbud fra håndværkere på din renovering. Hvis du fx får 3 tilbud på nyt gulv, dør og loft i et rum som er fordelt sådan:

Tilbud 1: 25.000 kr.

Tilbud 2: 35.000 kr.

Tilbud 3. 50.000 kr.

Så kan du sende tilbud 3 ind til din bank og realkreditinstitut, og få en vurdering ud fra den. At du så går med tilbud 1, så har du i princippet bare skaffet 25.000 kr. i friværdi/formue, ved en lille renovering – og dét vil du gerne!

Og faktisk har det aldrig været lettere at få tilbud på en renovering. Du kan faktisk bare gå ind på 3byggetilbud.dk og få det med det samme.

Det næste du skal gøre er at sende det dyreste tilbud til din bank og skrive “Kan jeg få en vurdering af min ejendom ud fra denne renovering?”. Så får du en vurdering, som formodentlig er pålydende det dyreste tilbud. Så går du i gang med det billigste tilbud og har forbedret din formue let!

Derfor vil du gerne have forbedret din friværdi

Helt lavpraktisk. Hvorfor skulle du være interesseret i at gøre noget ud af din friværdi? Det er faktisk enkelt nok og vi har skrevet om det i denne artikel: Skab friværdi i din bolig.

Det handler både om en lavere bidragssats. Bedre kreditmuligheder når du har brug for det på et senere tidspunkt og ikke mindst priser hos bank og realkredit generelt.

En renovering kan derfor gøre underværker for dig og din bolig løbende. Særligt på lang sigt. Jo mere du kan spare nu, og jo bedre udlånsmuligheder du har, jo mere kan du udnytte det. Et helt perfekt sted at starte er derfor en renovering af din bolig.

Skriv et svar

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.