30/05/2024

dinformue.dk

Dit digitale kompas i økonomiens verden

Køb – renovering af ejendom

3 min read
Renovering af ejendom

Er du godkendt af banken endnu?

Til en start, så skal du naturligvis vide hvad der kan lade sig gøre med din økonomi. Det skal du inden du blot køber et hus og går i gang. Såfremt der altså skal være lån i den ejendom du har set på.

Selve udgangspunktet for godkendelsen er rimelig simpel:

Er du i forvejen godkendt til en pris, uden renovering af ejendom, på fx 3.000.000 kr. Så er det hvad du er godkendt til.

Det vil også sige at du som udgangspunkt er godkendt til at købe en ejendom til 2.500.000 kr. Samt en renovering der koster 500.000 kr. = i alt 3.000.000 kr.

Eksemplet er naturligvis regnet ud fra at du har fundet ud af hvad du maksimalt kan købe en ejendom for af banken.

Bemærk:

  • Eksemplet tager ikke udgangspunkt i at du eventuelt vil energioptimere den pågældende ejendom. Hvis du finder en ejendom til 2.800.000 kr. og skal bruge 500.000 kr. på at gøre den billigere i el og varme, så kan det sagtens være at du kan det alligevel, selvom det samlede beløb er større end 3.000.000 kr. idet dine udgifter bliver mindre i samme omgang.

Find ejendommen og køb den

Når du har fundet ejendommen, så skal du informere din bank om hvilken form for renovering af ejendom du vil lave.

Det kan fx se sådan ud:

Anslåede byggeudgifter:
Nyt køkken
Nedrivning af væg mellem køkken og spisestue til ét køkken/alrum
Nye gulve og lofter i X værelser.

Forventes færdig inden for 1 år.

Prisoverslag på 500.000 kr.

 

Herefter vil din bank og realkreditinstitut få en vurdering på formodentlig købsprisen og så + de 500.000 kr. der er ansøgt om. Det vil sige hvis du køber til 2.500.000 kr. og angiver ovenstående anslåede byggeudgifter, så bliver vurderingen 3.000.000 kr.

Men vurderingen er dog betinget. Betinget i at når I så for 500.000 kr. til rådighed, så skal det bruges på det nye køkken, lofter mm. som I har angivet i de anslåede byggeudgifter. Og at pengene ikke er brugt på en charterferie eller 3.

Når du har købt og vil begynde din renovering af ejendom, så vil du i de fleste tilfælde skulle sende kvitteringer og fakturaer til betaling, ind til din rådgiver. Det kan også bare være billeder idet det blot skal være noget dokumentation på udgifterne. Det er sådan at bank- og realkredit sikrer sig at du ikke bruger pengene på chokolade og charterrejser, men i stedet den ønskede renovering.

Hvis nu hvis det ikke bliver 500.000 kr. præcist?

Hvis du bruger 400.000 kr. i stedet for 500.000 kr. men at du stadig har lavet alt det som du har nævnt. Så er der 100.000 kr. til overs. Det er forskelligt om banken vil kræve at lånet bliver nedbragt med de overskydende penge, eller om de kommer ud til dig som arbejdsløn.

Skulle den ønskede renovering blive dyrere, så er det ikke fordi det normalvist er et problem. Er det mindre end 100.000 kr. så svarer det ca. til at det bliver 500 kr. dyrere for dig i måneden. Hvilket er en tommelfingerregel.

Din renovering af ejendom

For at udnytte vurderingen mm. bedst muligt, vil jeg anbefale at forsøge dig med 3byggetilbud.dk.

Her går du ind og skriver hvad du gerne vil have lavet og derefter får du helt uforpligtende et prisoverslag. Det kan du så sende videre til banken efterfølgende. Så er det både hurtigt at se hvad vurderingen vil være. Ligeledes om du er godkendt til det (hvis ikke du er godkendt i forvejen).

Har du allerede en ejendom? Så kan du med fordel læse: Forbedr din friværdi med renovering. Her vil du blive klogere på hvordan du kan skabe de bedste forudsætninger for din boligøkonomi.

Skriv et svar

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.