30/05/2024

dinformue.dk

Dit digitale kompas i økonomiens verden

Invester i crowdlending

3 min read
Invester i crowdlending

Start med at invester i Crowdlending. Crowdlending er stadig en forholdsvis ny form for investeringsmuligheder. Crowdlending har  hurtigt fået fodfæste blandt både private investorer og institutionelle investorer. Crowdlending giver investorer mulighed for at låne penge ud til låntagere gennem online platforme.

Her kan investorer opnå en højere rente end de typisk ville kunne opnå via de klassiske opsparingskonti. Denne form for investering er også kendt for at give investorer mulighed for at sprede deres investeringer og minimere risikoen for tab. I denne artikel vil vi se nærmere på, hvad crowdlending er, hvordan det fungerer, og hvad man skal være opmærksom på.

Dansk crowdlending

Ønsker du at starte med crowdlending, kan du gøre dette nemt ved at bruge de danske platforme. Når du bruger danske crowdlending-platforme er du sikker på at alt foregår efter reglerne, da der bliver ført tilsyn med virksomhederne af Finanstilsynet.

Der findes en del danske platforme, men de mest velkendt er:

  1. Flex Funding – En dansk crowdlending platform, der giver investorer mulighed for at investere i lån til danske SMV’er (små og mellemstore virksomheder).
  2. Lendino – En dansk crowdlending platform, der giver investorer mulighed for at investere i lån til danske virksomheder og privatpersoner.
  3. Aros Kapital – En dansk crowdlending platform, der giver investorer mulighed for at investere i lån til danske ejendomsprojekter.
  4. Dansk Faktura Børs – En dansk crowdlending platform, der giver investorer mulighed for at investere i fakturakøb, hvor man køber en virksomheds udstedte faktura mod en rabat og får betalingen senere.

Det er vigtigt at bemærke, at investering i crowdlending indebærer risici, og det er vigtigt at gøre din egen undersøgelse af platformen og dens låntagere, før du investerer.

Mintos crowdlending

Mintos.com er en af de mange online platform, der giver dig som invester mulighed for at investere crowdlending, også kaldet for  P2P-lån. Platformen forbinder låntagere med investorer, der ønsker at låne penge ud og opnå en fordelagtig rente på deres investeringer.

Fordelene ved at bruge Mintos inkluderer:

  1. Diversificering: Mintos giver dig mulighed for at sprede din investering på tværs af forskellige typer af P2P-lån, som kan hjælpe med at minimere risikoen. For 50 EURO kan du investere i et ‘batch’ der består af mange forskellige lån.
  2. Automatisering: Du kan bruge Mintos’ Auto Invest funktion til at automatisere dine investeringer. Med automatisering sparer du tid og besvær med at manuelt vælge og investere i hvert enkelt lån.
  3. Høj rente: Mintos tilbyder typisk en højere rente end traditionelle banksparingskonti. Dette kan være en fordel for investorer, der ønsker at maksimere deres afkast.

Nogle af ulemperne ved at bruge Mintos inkluderer:

  1. Risiko: Selvom Mintos arbejder på at minimere risikoen for investorer, er der stadig en risiko for, at låntagere ikke kan tilbagebetale deres lån. I værste tilfælde kan dette føre til tab for investorer.
  2. Likviditet: Lånenes løbetid varierer, og det kan tage tid at sælge dine investeringer. Dette rammer dig særligt hvis du har brug for at trække dine penge ud hurtigt.
  3. Gebyrer: Mintos opkræver gebyrer på visse investeringer og transaktioner, hvilket kan påvirke dit afkast.

Det er vigtigt at være opmærksom på disse fordele og ulemper, når du overvejer at investere på Mintos. Det kan også være en god idé at gøre din egen undersøgelse af platformen og dens låntagere for at vurdere risikoen og potentialet for afkast.

Informationer i denne artikel er information og IKKE en anbefaling

Ovenstående er ingen anbefaling af nogle af platformene. Ovenstående er alene en information af mulighederne for at du kan investere i crowdlending via forskellige platforme.

Et alternativ til crowdlending kan være at starte med at investere i aktier og obligationer. Læs hvordan du kommer igang med dette via vores ultimative guide til Nordnets månedsopsparing.

Skriv et svar

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.