22/04/2024

dinformue.dk

Dit digitale kompas i økonomiens verden

Flere penge til førtidspensionister 2024

4 min read
Flere penge til førtidspensionister

Penge til førtidspensionister

Som førtidspensionist i Danmark har man visse økonomiske ydelser til rådighed. Det danske førtidspensionssystem er designet til at hjælpe personer, der på grund af helbredsmæssige udfordringer ikke er i stand til at arbejde fuldtid eller overhovedet.

Når man modtager førtidspension i Danmark, får man en fast månedlig udbetaling. Beløbet afhænger af forskellige faktorer, herunder tidligere indtjening, pensionsgrundlaget, og om man er berettiget til tillæg eller særlige ydelser.

Udover selve førtidspensionen kan man også være berettiget til andre økonomiske ydelser og støtteordninger. Nogle af disse omfatter:

 1. Boligstøtte: Dette er en økonomisk støtte, der kan hjælpe med at dække udgifterne til husleje eller boliglån. Størrelsen af boligstøtten afhænger af faktorer som indtægt, husstandsforhold og husleje. Derfor er boligstøtte en god måde at få flere penge til førtidspensionister på.
 2. Helbredstillæg: Hvis man har betydelige helbredsmæssige udfordringer, kan man være berettiget til et helbredstillæg. Dette er en ekstra økonomisk ydelse som giver flere penge til førtidspensionister,  afhænger af den konkrete helbredsmæssige situation.
 3. Merudgifter: Hvis man har ekstra omkostninger som følge af sin helbredstilstand, for eksempel udgifter til medicin, behandling eller hjælpemidler, kan man søge om dækning af disse merudgifter.

Det er vigtigt at bemærke, at ydelserne og støtteordningerne kan variere baseret på den enkeltes specifikke situation og indtægtsniveau. Hvis du er førtidspensionist eller søger mere information om førtidspension i Danmark, anbefales det at kontakte din lokale kommune eller Udbetaling Danmark, der kan give dig mere præcise oplysninger og vejlede dig gennem ansøgningsprocessen.

Her har du altså i hvert fald 3 måder hvorpå du kan få flere penge som førtidspensionist.

Krav: flere penge til førtidspensionister

For at få flere penge til førtidspensionister, så skal man kende kravene også.

Krav til boligstøtte til førtidspensionister:

 • Krav til indkomst: Din samlede indkomst, herunder førtidspension og eventuelle andre indtægter, må ikke overstige visse grænser for at være berettiget til boligstøtte.
 • Husstandsforhold: Boligstøtten afhænger også af din husstands størrelse, herunder antallet af personer, der bor sammen med dig, og deres indkomst.
 • Husleje: Størrelsen af din boligstøtte vil også afhænge af din husleje eller boliglånets størrelse.

Helbredstillæg og tilhørende krav for flere penge til førtidspensionister:

 • Helbredsmæssige udfordringer: Du skal have betydelige helbredsmæssige udfordringer, der begrænser din evne til at arbejde eller udføre daglige aktiviteter.
 • Indkomstgrænse: Din indkomst, herunder førtidspension og andre indtægter, må ikke overstige visse grænser for at være berettiget til helbredstillæg.
 • Lægeerklæring: Du skal sandsynliggøre dine helbredsmæssige udfordringer ved hjælp af en lægeerklæring eller dokumentation fra specialister.

Merudgifter og flere penge til førtidspensionister:

 • Dokumenterede merudgifter: Du skal have dokumenterede ekstra udgifter som følge af din helbredstilstand. Dette kan omfatte udgifter til medicin, behandlinger, transport eller hjælpemidler.
 • Betydelig varighed: Merudgifterne skal være af betydelig varighed, hvilket betyder, at de forventes at vare i mindst ét år.
 • Indkomstgrænse: Din indkomst, herunder førtidspension og andre indtægter, må ikke overstige visse grænser for at være berettiget til dækning af merudgifter.

Det er vigtigt at bemærke, at kravene kan variere, og det anbefales at kontakte din lokale kommune eller Udbetaling Danmark for at få specifikke oplysninger og vejledning om ansøgningsprocessen for hver af disse ydelser. De vil kunne hjælpe dig med at vurdere dine individuelle omstændigheder og give dig detaljeret information baseret på din situation.

Andre måder for flere penge til førtidspensionister

Foruden ovenstående, så er der også andre måder. Det kan både være ved salg af ejendele, investering. Og hvordan du kan tjene penge ved at spare penge.

Oftest er det sidstnævnte der særligt bliver en sport hos førtidspensionister. og det skal ikke lyde negativt som det måske kan, for det bør være en sport hos alle. Alle bør tænke over deres forbrug, men indse det. Førtidspensionister er i sidste ende ofte nødsaget til at vende en krone mere end andre.

Du kan med fordel læse vores artikel: Ekstra penge til førtidspensionister. Hvor denne artikel kommer mere ind på offentlige ydelser. Så kommer denne linkede artikel til at fortælle dig mere hvad du ellers aktuelt kan gøre.

hvis du gerne vil vide mere om selve arbejde som førtidspensionist? Så kan du med fordel se denne video på mindre end 2 minutter: Kan man arbejde som førtidspensionist?

Skriv et svar

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.