25/06/2024

dinformue.dk

Dit digitale kompas i økonomiens verden

Bolig: Lavere varmeregning

4 min read
Lavere varmeregning

Er en lavere varmeregning på ønskelisten?

Er din varmeregning også blevet høj? Der er mange årsager til hvorfor din varmeregning er blevet høj, men helt kortfattet så omfatter det krigen i Ukraine. En lavere varmeregning er derfor at foretrække når nu alt andet også er steget i pris. I denne artikel vil vi komme ind på hvordan du bl.a. kan få en lavere varmeregning.

Det har bl.a. noget at gøre med at Putin har lukket for gassen fra Rusland til Europa. Idet Rusland står for 65% af al gas til Europa, så har det betydet at prisen er skruet op fordi alternativer skulle findes. Heriblandt også elektricitet som også er en del af fjernvarme. For ikke at nævne almindelige varmepumper. Men når elektriciteten bliver en endnu væsentligere faktor for en varmeregning, så er prisen herved også steget.

Tips til en lavere varmeregning

Her er nogle tips til at sænke varmeregningen:

 1. Isolering: Sørg for at dit hjem er ordentligt isoleret. Dette omfatter isolering af vægge, tag, gulve og vinduer. God isolering hjælper med at holde varmen inde i boligen og reducerer varmetabet.
 2. Termostatstyring: Installer en programmerbar termostat eller en smart termostat. Disse giver dig mulighed for at planlægge temperaturindstillinger efter behov, så du kan sænke temperaturen, når du ikke er hjemme eller når du sover. Dette reducerer energiforbruget og varmeregningen.
 3. Tætning af vinduer og døre: Tjek vinduer og døre for utætheder og tætningsproblemer. Tætningslister og tætningsmidler kan anvendes til at reducere træk og lækager, der tillader varme at slippe ud og kold luft at komme ind.
 4. Korrekt brug af solenergi: Udnyt solens varme ved at holde gardinerne åbne på solrige dage for at lade den naturlige varme trænge ind. Om aftenen kan du lukke gardinerne for at isolere mod kulden.
 5. Energivenlige varmeanlæg: Vælg energivenlige varmeanlæg som varmepumper eller moderne gas- eller oliefyringsanlæg. Disse enheder bruger mindre energi sammenlignet med ældre, mindre effektive varmesystemer.
 6. Sænk temperaturen: Sænk termostatindstillingen med et par grader. Selv en lille reduktion kan hjælpe med at reducere varmeforbruget over tid.
 7. Varmeisolering: Brug varmeisolerede materialer som radiatorreflektorer bag radiatoren. Dette hjælper med at reflektere varmen ud i rummet i stedet for at lade den forsvinde ind i væggen.
 8. Korrekt vedligeholdelse af varmesystemet: Sørg for, at dit varmesystem bliver regelmæssigt vedligeholdt. En korrekt indstillet og renset varmeenhed fungerer mere effektivt og kan spare energi.

Husk, at resultaterne kan variere afhængigt af dit hjem og dets specifikke forhold. Det kan være en god idé at konsultere en fagperson for at få rådgivning, der er tilpasset dine individuelle behov og omstændigheder.

Håndværkertipsene

Nogle af ovenstående tips kræver typisk en håndværker, medmindre du er selv er rigtig god til den slags.

 1. Isolering: For at forbedre isoleringen af dit hjem kan det være nødvendigt at få en håndværker til at installere eller opgradere isoleringen i vægge, tag, gulve og vinduer. De vil kunne vurdere dit hjem og anbefale de bedste løsninger.
 2. Tætning af vinduer og døre: Hvis dine vinduer og døre har betydelige utætheder, kan det være nødvendigt at få en håndværker til at udføre tætningsarbejde. De kan installere eller erstatte tætningslister og bruge passende tætningsmidler for at reducere træk og lækager.
 3. Energivenlige varmeanlæg: Hvis du ønsker at opgradere til en energivenlig varmekilde som en varmepumpe eller et moderne gas- eller oliefyringsanlæg, skal du have en professionel håndværker til at installere og tilslutte enheden korrekt.
 4. Varmeisolering: Hvis du ønsker at installere radiatorreflektorer bag dine radiatorer for at forbedre varmefordelingen, kan en håndværker hjælpe med at montere dem korrekt.

Det er vigtigt at vælge kvalificerede og erfarne håndværkere til disse opgaver for at sikre, at arbejdet udføres korrekt og i overensstemmelse med gældende bygningsstandarder.

Få det billigste og det bedste

Når du skal have håndværkere til at lave noget for dig som giver en lavere varmeregning. Så har du gode muligheder hos 3byggetilbud.dk.

Her kan du bare skrive hvad du har brug for, og så kan du også skrive at det er med henblik på en lavere varmeregning. Så vil du få nogle tilbud som du kan sammenligne. Og ikke mindst sparring fra flere håndværkere til hvordan du kan få en lavere varmeregning.

Hvis du vil vide hvordan du kan udnytte en lavere varmeregning og en eventuel renovering, så se denne artikel: Forbedr din friværdi med renovering. Her vil du også læse om hvordan du kan udnytte det og få finansieret dit byggeprojekt til en lavere varmeregning.

 

Skriv et svar

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.