22/04/2024

dinformue.dk

Dit digitale kompas i økonomiens verden

Optimer formuen med deleøkonomi

4 min read
deleøkonomi

Hvad er deleøkonomi?

Deleøkonomi er noget der er stormet frem de sidste 7-10 års tid. Det handler i princippet om at få noget ud af dine aktiver, når du ikke bruger dem. Det du får ud af det, vil være penge. Derfor deleøkonomi, fordi du deler (noget) for økonomi.

Eksempler som er meget gængse her i Danmark er bl.a. AirBnB og GoMore som vi bl.a. kommer mere ind på senere i artiklen. I udlandet har det ligeledes været uhyggelig stort med Uber. Uber er en tjeneste hvor du lejer en privatperson i vedkommendes egen bil, til at være din taxa.

Så deleøkonomi er altså i princippet noget du enten lejer af andre, eller du lejer ud til andre. Og på den måde kan opnå en økonomisk gevinst.

Deleøkonomi tjenester

Der findes rigtig mange forskellige deleøkonomi tjenester. Der er både som førnævnt GoMore og AirBnB. Men der er som sådan også noget som Brickshare, Lendino og Coop Crowdfunding. Sidste tre nævnte er mere i et direkte investeringsøjemed. De fortjener derfor en lidt en artikel for sig selv.

Dem du og enhver kan bruge LIGE NU er eksempelvis AirBnB og GoMore.

AirBnB

Er er en deleøkonomi hvor du kan leje en andens bolig i en given periode. Lidt ligesom når du booker et hotel. Her er det bare en anden persons ejendom som du booker dig ind på. Det vil også være den anden persons genstande og aktiver du vil se i det bookede lejemål. Så det er noget mere personligt end ved almindeligt hotel.

Hvis du vil prøve at tjene lidt penge på AirBnB. Så vil et eksempel være at du måske skal på ferie. Din bolig vil være ledig i mellemtiden og her kan du leje den ud en dag eller to. Så har du på denne måde tjent lidt ekstra lommepenge til ferien.

Det er relativt nemt og enkelt at gøre. AirBnB vil hjælpe dig hele vejen igennem med forløbet.

Du skal selvfølgelig være afklaret med at fremmede mennesker skal bo blandt dine ting og sager i dit fravær. Det de fleste i Danmark gør, er at låse alle ejendele af værdi inde i et rum. Så ved lejer godt at det rum er dit og at der er de ikke velkomne til at komme ind.

Du vil nok tænke at der kan gå rigtig meget galt. Når bare du måske har hørt om folk der har sommerhuse udlejet gennem bureauer. Ved sommerhusudlejning er lejere af sommerhuse ofte meget hårde ved sommerhusene. Selvom det som sådan også er andre privatpersoner der ejer det. Men grunden til det er psykologisk idet lejer føler det er en stor virksomhed (bureauet).

Her er det dig der har kontakte med lejer. I er derfor ikke anonyme overfor hinanden. I ved begge hvem hinanden er under en dialog og vil også løbende kunne komme i kontakt med hinanden under lejeperioden. Det gør at vi som mennesker har særdeles svært ved at gøre noget “forkert” når vi ikke kan være anonyme.

GoMore

GoMore er en deleøkonomi tjeneste hvor du kan leje din bil ud til andre. Det er endda endnu mere simpelt. Du kan leje din bil ud til andre når du alligevel ikke skal bruge den. I dag er vi rigtig mange familier med 2 biler. Det betyder at når vi så har weekend sammen, så kan vi sagtens nøjes med én. Det betyder også at den ene bil så faktisk er i overskud i rigtig mange dage om året, hvor du sagtens kunne få en skilling for det.

Du kan se hvad du kan forvente at tjene på din bil på UNDER 1 minut her: Se leje på din bil.

Skal du dele økonomi med andre?

Der er mange fordele i det. Denne artikel skal kun ses som vække en form for appetit for det. Deleøkonomi er noget der bliver fremtiden. Du kan derfor lige så godt starte allerede nu, være forberedt og udnytte dine muligheder så godt som du kan.

Det kan måske være lidt grænseoverskridende i starten, men det skal nok gå hen og blive noget godt for din formue.

Skriv et svar

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.