18/07/2024

dinformue.dk

Dit digitale kompas i økonomiens verden

Vind penge på odds 2024

6 min read
vind penge på odds

Vind penge på odds? NEJ!

Helt fra start, så er det simpelthen et rungende nej. Du må ikke tro at din formue kan opbygges med en strategi der er ved at vinde penge på odds.

Hvad er odds?

Oversat er odds en måde at beskrive hvad din sandsynlighed er for at noget konkret sker. Når det handler om odds og betting, så handler det om hvor du får igen, hvis du væder 100 kr. på fx at et bestemt fodboldhold vil vinde en fodboldkamp.

Men helt overordnet så er odds en betegnelse for en sandsynlighed. Der er flere forskellige typer af odds. Der er både decimalodds, amerikanske odds og odds vist som brøker.

Decimalodds er det vi typisk kender til her i Danmark. Lad os antage at det danske landshold skal spille en fodboldkamp. Og hvis du vil vædde på at Danmark vinder kampen, og odds på det væddemål er 2.00 – og du væder 100 kroner. Så vil du få dine 100 kroner tilbage + 100 kroner ekstra = i alt 200 kroner.

Kan forveksles …

Odds er også noget du kan bruge i mange andre sammenhænge i netop gambling, betting o. lign. Idet det i princippet er en angivelse for sandsynlighed, så kan det også bruges i alverdens sammenhænge hvor du ellers vil bruge ordet sandsynlighed.

Vind penge på odds på en anden måde …

Først og fremmest kan vi ikke pointere nok at baggrunden for denne artikel er at vi ikke støtter op om gambling. Det skal i høj grad gøres med måde og vi ved at når vi siger det skal gøres med måde, så vil du og alle du kender gå ind af den dør. Døren der fortæller at i vinder penge på odds – med måde.

Selvom det simpelthen ikke er virkeligheden.

Vind penge på odds MED måde

Det gør du hvis du fx tænker at førnævnte eksempel med en landsholdskamp, er en kamp du gerne vil spille på. Lad os igen sige at du vil vædde 100 kroner på at Danmark vinder kampen.

Så har du allerede mentalt afsat 100 kroner til dette væddemål. Det du her skal gøre er at tage yderligere 100 kroner og placere i en investering med maksimal/høj risiko. Det gør du hver eneste gang du vil forsøge at vinde penge på odds.

Det er noget du faktisk bare kan få din bankrådgiver til at sætte op for dig, ganske nemt og hurtigt. Og det allerbedste vil være at du indbetaler det på en af dine pensionsordninger fordi:

  • Kigger på vi på 20 års historik, så vil det tage godt 18 år før de 100 kroner er blevet til 200 kroner, som altså har indhentet de penge du oddsede (hvis vi antager at du tabte pengene på dit væddemål). Derfor er det en god idé blot at få det gjort på en pensionsordning så de formentlig også kan blive til endnu flere penge*
  • Afkastet af din investering på din pensionsordning er KUN 15,3%. Her kan du eventuelt læse mere om Pension beskatning

*der skal naturligvis betales skat af afkastet. Men da vi ikke kender skattereglerne om 20 år, så holder vi os fra den del. Dog er afkastet beregnet til at give lidt mere end 200 kr. i afkast som kan dække det meste af pensionsafkastskat der skal betales (15,3%).

Så pointen er her at hver gang du vil forsøge at vinde penge på odds, så skal du afskrive det dét beløb du vil spille, ekstra!

Til beregning af hvornår dine penge bliver mere værd, er brugt: lokalpuljeinvest.dk

… og hvis du så vinder penge på odds

Så kan du også være rigtig smart! Så kan du nemlig sikre dig at du tager det du har spillet for (fx de 100 kroner) ud. Og så kan du vælge at gøre én af to simple ting:

  1. tage halvdelen af gevinsten (50 kr.) og placere i investering. Som fx en pensionsordning eller som opsparing til køb af en aktie du gerne vil have.
  2. lade hele gevinsten stå klar til at du kan vædde dem på et andet væddemål.

Den ene løsning er mere smart end den anden. Og du skal huske på at hvis du vælger nr. 2, så er der en rigtig stor sandsynlighed for at bitterheden vil få dig til at oddse igen.

Så vær klog og følg nummer 1.

Gør det ikke for at vind penge på odds

Det er ikke fordi vi er helt imod at gøre en landskamp lidt ekstra spændende. Eller en tenniskamp. Det skal i allerhøjeste grad være med måde. Vind penge på odds er ikke noget du må tro på sker for dig. Det må du slet ikke forvente. Men du kan sagtens med jævne mellemrum gøre en kamp i tv’et, på stadion eller i arenaen lidt mere interessant.

Det bedste du kan gøre for dig selv er:

  • Sætte hårde krav for hvor mange penge du må spille for hver måned. Det kan fx være 100 kroner hver måned. Det rækker nogle måneder måske bare til ét væddemål á 100 kroner. Og andre kan det også blive til flere.
  • Meld dig ind i ROFUS hvis du taber dit væddemål og bliver bitter over det. Ingen har fortjent at have en bitter “DIG” i nærheden, for noget så dumt som at du har forsøgt at vinde penge på odds.
Den sunde fornuft

Nu kommer der en masse overvejelser omkring hvorfor du vind penge på odds ikke er noget der sker for dig.

Hvis det var nemt, og du kunne google dig til det, så ville alle gøre det. Så ville alle bettingselskaber gå nedenom og hjem. Når du siger til dig selv at du er uheldig og det kun er dig der er så uheldig med dine odds. Så er det en løgn. Det er 90% eller mere, ligeså uheldige som dig.

Stol ALDRIG på folk der laver analyser og vil sælge dem til dig. Der findes et hav af Facebook-sider og grupper hvor du skal betale en person for at være medlem. Og det du får er så en falsk profil der fortæller hvad du skal sætte dine penge på. og de vil med garanti kunne fortælle en god statistik (som alle kan lave). Photoshoppe en konto hos BET365 hvor det ligner at der står en masse penge. Og så slippe afsted med det.

Og selv hvis du kender nogen som har været heldige et par gange. Og nogen som hævder at de vinder penge på odds overordnet. Så skal du ikke tro på det. For selv hvis det passer, så vil du altid kun høre om de gode perioder. Og det kan der sagtens være hvor folk kan vinde penge på odds. Men der kan også sagtens komme dårlige perioder hvor det hele så er tabt – eller mere til.

Vi kan altså ikke sige det nok. Vind penge på odds er ikke noget du må regne med. Er du 1% i tvivl eller bitter over at tabe dine penge, så sæt en begrænsning. Enten via ROFUS eller via bettingselskabet hvor du kan sikre dig at du ikke kan spille for mere end X kroner du sætter grænsen til.

Vær klog! 🙂

Skriv et svar

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.