25/06/2024

dinformue.dk

Dit digitale kompas i økonomiens verden

Sådan påvirker du renten på dit boliglån

4 min read
Bedste boliglån

Påvirk dig til det bedste boliglån

Der er flere områder hvorpå du kan påvirke dit boliglån. Det bedste boliglån er jo typisk det med den laveste rente. Den lave rente gør at du skal betale mindst muligt for dit boliglån. Det er derfor en besparelse og på den måde kan du påvirke din formue positivt.

I denne artikel vil du finde ud af hvordan DU kan påvirke dit boliglån. Og endda værktøjer til hvordan du kan få det bedste boliglån. Dog er der forskelle på både det bedste og det billigste boliglån.

Det bedste og det billigste boliglån

Først skal vi lige have det grundlæggende på plads. Du, din nabo og jeg er forskellige. Vi er i forskellige livsfaser, vi har forskellige forudsætninger og ambitioner for vores økonomier. Derfor er det bedste og billigste også individuelt.

Når det er på plads så er forskellene sådanne:

  • Det bedste boliglån er det der passer bedst til dig. Det er ikke nødvendigvis det billigste og over så kort en periode som muligt. Det kan være en boligkredit uden afvikling for fleksibilitet i økonomien. Det kan også være at det netop har en kort løbetid. Det bedste boliglån afhænger derfor af din nuværende økonomi, ønsker og forudsætninger.
  • Det billigste boliglån er der hvor du alt andet lige skal betale mindst for det. Det er boliglånet med den laveste rente. Dog kan løbetiden på boliglånet diskuteres, men udgangspunktet er den laveste rente.

Det du kan gøre – i dag!

Der er en række adfærd som nogle robotter hos bankerne “smager” på, når de skal fastsætte renten på dit boliglån. Det er bl.a. om du ofte er i overtræk, om du kan klare generelle rentestigninger. Om din formue er positiv – og hvor positiv den er. Hvor meget gæld du har i forhold til din indkomst.

Mange af tingene kan du faktisk selv påvirke, så du derved også nemt kan forhandle om renten på dit boliglån.

  • Stop overtræk. Du bliver måske træt af en SMS fra din rådgiver. Men han/hun er nok også træt af at skulle sende dig en. Stop det. Så vil du ikke komme på en liste over folk der ikke har styr på deres økonomi. Og på den måde kan du faktisk godt italesætte det som noget positivt. Hvilket også betyder at du kan påvirke renten på dit boliglån.
  • Spar op. Simpelt og måske fjollet. Men hvis du ikke er i overtræk og er rigtig god til at spare op eller i hvert fald kan vise at du har gjort det godt i en periode, så kan du forhandle. Det giver dig en større chance for at få det bedste boliglån hvis du er tættere på at kunne indfri det i dag, end i går.
  • Spørg. Bare spørg. Hvis du aldrig rigtig er i overtræk og du ikke har 3,5 gange så meget gæld som hustandens samlede indkomst før skat, så spørg. Du vil måske endda blive positivt overrasket!

Den nemme og hurtige vej til det bedste boliglån

Det bedste boliglån finder du måske typisk ved at skifte bank. Det er lidt ærgerligt, men nu nok sandt i de fleste tilfælde. Du har ikke det bedste boliglån i dag fordi du evt. har en overtrækshistorik, ikke kan spare op, dårlig formue osv. Inden for de områder som vi omtalte før.

Når du skifter bank så vil din nye bank og rådgiver se dig sådan:

  • Ingen overtræk
  • Opsparingsevne
  • De vil forsøge at opgøre din formue så god som muligt
  • De vil forsøge at opgøre din gæld så lav som muligt

og i det hele taget bare se dig som en rigtig god kunde fra dag 1.

Faktisk er det endda ikke særlig svært at skifte bank – det er nemt!

Hos siden Mybanker kan du faktisk få nogle bud på det bedste boliglån – utrolig hurtigt. Du svarer på nogle få spørgsmål omkring din økonomi og hvis du ikke kan svaret, så gætter du bare – og runder typisk lidt op. Så får 1-3 tilbud hvori det bedste boliglån formodentlig gemmer sig.

Samme fidus som ved Mybanker, kan du faktisk også lave stuntet med dine forsikringer. Se vores artikel og find ud af hvordan du kan spare penge på dine forsikringer HER.

Skriv et svar

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.