25/06/2024

dinformue.dk

Dit digitale kompas i økonomiens verden

Den ultimative guide: Sådan tjener du penge på Youtube

12 min read
En person optager en YouTube-video og tjener penge. Billedet viser en person foran et kamera, der skaber indhold til deres YouTube-kanal med det formål at monetarisere det. Det illustrerer processen med at tjene penge på YouTube gennem indholdsproduktion. Sådan tjener du penge på Youtube

Den ultimative guide: Sådan tjener du penge på Youtube

Youtube blev lanceret tilbage i februar 2005, og med Youtube kom der uanede muligheder. I starten fungerede Youtube som en service, hvor man delte små private videoer. Hurtigt kom der dog hurtigt flere brugere til, og i løbet af et par år havde Youtube flere millionere brugere.

Med populariteten opstod der muligheder og giver i dag gode muligheder for at tjene penge. Bruger du Youtube på den rigtige måde og behandler det som et job, kan Youtube være en af de bedste og sjoveste kilder til en indtægt. Det at gøre Youtube til en indtægtskilde er det spørgsmål som vi ønsker at besvare i denne ultimative guide: Sådan tjener du penge på Youtube.

Denne artikel er delt op i fire bidder:

 1. Få det grundlæggende på plads
 2. Start med at lav indhold
 3. Sådan kommer du i gang med at tjene penge på Youtube
 4. Så meget kan du forvente at tjene på Youtube

1.0 Få det grundlæggende på plads

Når du vil tjene penge på Youtube, er det vigtigt at få det grundlæggende på plads. At have en Youtube-kanal er ligesom at have en hjemmeside, og for at få en hjemmeside op er det vigtigt at forarbejdet er gjort. Inden du begynder at lave din konto på Youtube skal du derfor:

 • Overveje hvad din Youtube-kanal skal omhandle (vælg et emne)
 • Find et godt navn til din Youtube-kanal – husk at dit brugernavn også har betydning
 • Afklar med dig selv om hvor lang tid du ønsker at bruge på din Youtube-kanal

At finde et emne der interesserer dig er vigtigt, da det er dig der skal bruge tid dag ud og dag ind på at lave videoer til din Youtube-kanal. At udvise oprigtig interesse sætter sig i den kvalitet du leverer til dine seere – og hvis du vil tjene på Youtube, er det vigtigt at du altid har dine seere i fokus.

Det kan være godt at starte ud med at brainstorme til nogle gode emner for at finde på videoer som du gerne vil lave. På denne måde har du et roadmap som du kan følge i opstartsfasen.

Ved at have et par titler klar til som forslag til dine videoer, viser du hvilken vej du vil gå, og du kan nu begynde at undersøge markedet lidt mere dybdegående – for er der overhovedet seere til dine videoer? Søg efter de videoer som du gerne vil lave og find ud af hvor mange der ser de videoer du er interesseret i at lave.

Find ud af om der er andre som laver disse videoer og hvor mange seere disse Youtubere har. Dette er dit marked som du kan konkurrere og det er her hvor du skal kunne skille dig ud fra mængden af Youtubere.

Til sidst skal du indledningsvist gøre op med dig selv om hvor lang tid der skal investeres i Youtube-kanalen. Tiden brugt er altafgørende for hvor succesfuld du bliver. Ved at bruge meget tid på din nye indtægtskilde vil du hurtigere se indtjeningen stige, da du får følgere og seere.

Har du et fuldtidsarbejde ved siden af din Youtube-kanal må det naturligvis forventes at du ikke bruger 10 timer om dagen – her skal succesen nok komme til dig, men det vil tage længere tid før at du ser den samme opmærksomhed. Uanset hvad, skal du sørge for at uploade videoer med en fast tidsplan.

Det som der er værd altid at have i mente når du vil tjene penge på Youtube er at seere avler seere. Jo flere seere, desto større sandsynlighed for succes.

2.0 Start med at lav indhold

Du har nu din kampplan og er klar til at oprette din profil på Youtube. Det næste vigtige step er at du får lavet en masse indhold. Du skal ikke være bange for at begå fejl, for uanset hvad vil du aldrig kunne gøre det perfekt her i starten. Det vigtige er øvelsen – og at få en kanal med en del videoer.

For at tjene penge på Youtube er mange oplagte emner at tage med i dine videoer:

 • Livsstil, herunder mode, unboxing, Gør-det-selv projekter
 • Musik. Alle elsker et musikalsk indslag
 • Gaming / eSport (særligt store spil er meget populære)
 • Sport / motion / vægttab
 • Nyheder – hvad sker der ude i verden? Fx Krigen i Ukraine har tiltrukket mange seere der ønsker folks analyse af situationen

Hvilken vej du skal gå afhænger af din plan for din kanal. Sørg for altid at være tro mod dig selv, da det er denne måde du holder din motivation oppe i starten.

I takt med at du får videoer lagt ud, er det også vigtigt at du spreder budskabet om din kanal. Del din Youtube-kanal på relevante hjemmesider og fora, fx. Reddit, Facebook, i vennegrupper og meget andet.

Det kan være grænseoverskridende at skulle “sælge sig selv” på den måde, men det er en del af virkeligheden – hvis der ingen der ved at du eksisterer, vil du aldrig blive fundet. En god genvej er at lave samarbejder med andre Youtubere, da du her kan få en bid af deres følgere.

år du udarbejder en indholdsstrategi, er der flere ting, du skal være forsigtig med at undgå. Først og fremmest skal du undgå at mangle en klar målretning. Det er vigtigt at definere din målgruppe, kanalens niche og dine mål, da det vil være svært at skabe relevant og værdifuldt indhold, hvis du ikke har en klar retning. En anden fejl er manglende differentiering. Hvis du ikke adskiller dig fra andre kanaler eller indholdsskabere inden for din niche, kan det være svært at skille sig ud og tiltrække et loyalt publikum. Find ud af, hvad der gør dig unik, og brug det til at skabe noget særligt og værdifuldt. Planlægning er også vigtigt. Manglende planlægning kan resultere i uregelmæssige udgivelser eller et rodet og inkonsistent indhold. Derfor er det vigtigt at have en klar publikationsplan og overveje, hvordan dit indhold vil udvikle sig over tid.

Ignorering af SEO kan også være en fejl. Søgemaskineoptimering er vigtig for at blive fundet på YouTube og nå ud til en bredere målgruppe. Ignorerer du SEO-principper, kan det være svært for potentielle seere at finde dine videoer, hvilket kan begrænse din vækst og indflydelse. Engagement med seerne er afgørende. Hvis du ikke engagerer dig med dine seere, besvarer kommentarer eller deltager i samtaler, kan det føre til tab af interesse og loyalitet fra din målgruppe. Skab et aktivt fællesskab omkring din kanal ved at interagere med seerne.

Dårlig kvalitet er ligeledes meget skadeligt for din kanal. At skabe indhold af dårlig kvalitet kan skade dit omdømme og gøre det svært at tiltrække og fastholde seere. Sørg for at levere indhold af høj kvalitet med god lyd, billede og redigering. Sidst men ikke mindst er det vigtigt at tilpasse din indholdsstrategi efter behov. Hvis du ikke overvåger din kanals præstation, analyserer data eller justerer din tilgang, kan du gå glip af muligheder for forbedring og vækst.

Lær af disse fejltagelser og stræb efter at forbedre din indholdsstrategi for at opnå succes på YouTube.

2.1 – Få lavet en contentstrategi

Her er nogle elementer, der kan indgå i en indholdsstrategi:

 1. Niche og målgruppe: Identificer den niche eller det emne, som din kanal vil fokusere på. Vælg et område, hvor du har viden, erfaring eller interesse. Definér din målgruppe og forstå deres behov, interesser og præferencer.
 2. Hvorfor skal folk se din kanal – hvad er dit værditilbud? Overvej, hvad der gør dit indhold unikt og værdifuldt for seerne. Hvordan adskiller det sig fra lignende kanaler eller videoer? Identificér det, der gør dig anderledes, og fokuser på at levere denne værdi konsekvent.
 3. Indholdstyper: Beslut hvilke typer af indhold du vil skabe, f.eks. tutorials, vlogs, anmeldelser, underholdning osv. Variation kan være vigtig for at holde din kanal interessant, men sørg for at det stadig er relevant for din niche og målgruppe.
 4. En plan over dine udgivelser: Planlæg, hvornår du vil udgive dine videoer og hvor ofte. En regelmæssig publikationsplan hjælper med at fastholde seernes engagement og skaber forventning om dit indhold.
 5. Søgeord og SEO: Udforsk relevante søgeord og søgetermer inden for din niche. Brug disse søgeord i dine titler, beskrivelser og tags for at optimere dine videoer til søgemaskiner og øge din synlighed.
 6. Kanalbranding: Definér din kanals identitet ved at skabe en visuel stil og tone, der afspejler dit indhold og tiltaler din målgruppe. Dette kan omfatte brandingelementer som logoer, farver, grafik og intros.
 7. Engagement og interaktion: Planlæg måder at engagere din målgruppe på, f.eks. ved at opfordre til kommentarer, besvare spørgsmål eller opfordre til deling og interaktion på sociale medier. Skab et fællesskab omkring din kanal ved at lytte til og reagere på din seers feedback.

En veldefineret indholdsstrategi hjælper dig med at skabe en sammenhængende og engagerende kanal, der tiltrækker og fastholder seere. Det hjælper også med at måle din succes og justere din tilgang efter behov.

3.0 Sådan kommer du i gang med at tjene penge på Youtube

Du er nu kommet længere end hvad 99% af os gør. Mange har drømmen om en Youtube-kanal, men aldrig ført den ud i livet. Med indhold er der forhåbentligt også kommet en del seere og vi er nu klar til at gøre kanalen klar til reklamerne.

For at tjene penge på Youtube er der de følgende mest typiske muligheder:

 • Google Adsense (indbygget i Youtube)
 • Sponsorater / gaver fra firmaer
 • Donationer
 • Merchandise

Google Adsense, eller også blot annoncering, er den typiske måde Youtubere tjener deres penge på. For hver gang der bliver vist en annonce overfor en seere, får du en bid af denne betaling. For at kunne vise reklamer skal man være godkendt i Youtubes partnerprogram, hvorfor vi altid anbefaler at man har noget indhold lagt ud på kanalen først – HUSK – det grundlæggende skal være på plads.

3.1 Firmaaftaler er en oplagt vej til at tjene penge på Youtube

Sponsorater er en anden vej til målet. Sponsorater / firmaaftaler kan komme i mange varianter. De primære måder hvorpå du kan udnytte firmaaftaler til at tjene penge på er ved:

 • Du får et produkt mod at lave en anmeldelse af produktet
 • Du får et fast beløb for at have firmaet med X antal gange i din Youtube-kanal
 • Du får et beløb for X antal visninger din Youtube-kanal får

Hvilken indtjeningsmulighed der passer dig bedst afhænger af din risikovillighed og antal seere. At bede om et produkt er en god måde for små kanaler, da de typisk vil få et afslag hvis de bad om penge.

Når du rammer et fornuftigt antal af seere kan du begynde at få penge fra dine firmaaftaler. Her er der to veje, enten at få et fast beløb eller at få et beløb for X antal seere.

Det faste beløb giver dig en sikker løn uanset hvordan din kanal performer, men du går måske klip af en merindtjening ved at bruge X antal kr pr. seer.

4.0 Så meget kan du forvente at tjene på Youtube

Når du har fået din kanal op og køre, reklamerne er sat på og seerne vælter ind, er det spændende hvor meget du kan forvente at tjene på en video fra Youtube. Når en virksomhed betaler fx 100kr for at få vist en reklame, vil Youtube udbetale ca. 68% af dette beløb til dig.

Præcis hvor meget du får, afhænger af hvor interaktive dine seere er. Altså, skriver de en kommentar på din video, er de abonnementer på din kanal og har de set hele videoen. Afhængig af de førnævnte parametre kan du se frem til at tjene mellem 10 og 25 kroner for hver gang du har 1.000 visninger.

Hertil kommer de firmaaftaler som du selv laver, hvor du får reklamerne sat direkte ind i dine videoer, fx. som en intro.

For at runde artiklen af og for at svare på vores egen sætning “sådan tjener du penge på Youtube, kan vi remse op:

 1. Få din idé og udvikl din idé inden du går i gang
 2. Sæt din kanal op og få lavet nogle videoer
 3. Sæt reklamer på din kanal
 4. Tjen penge på Youtube

En anden god måde at tjene penge på ved siden af dit fuldtidsarbejde er ved at investere. Læs om hvordan du får den bedste start på dine investeringer her.

4.1 – Hvor meget tjener man på youtube pr visning

Beløbet, man kan tjene på YouTube pr. visning, kan variere betydeligt og afhænger af flere faktorer. YouTube-annonceringsindtægter er baseret på CPM (Cost Per Mille), hvilket betyder, hvor meget en annoncør er villig til at betale pr. tusind visninger af deres annoncer. Den præcise CPM varierer afhængigt af flere faktorer, herunder emneområde, annoncekvalitet, publikumsdemografi og sæsonmæssige faktorer.

Det er vigtigt at forstå, at YouTube-annonceringsindtægter ikke er en fast sats og kan variere betydeligt. Generelt kan CPM-rater ligge mellem $0,25 og $4,00 pr. tusind visninger, men disse tal er blot estimater og kan være højere eller lavere afhængigt af ovennævnte faktorer.

Derudover skal du også tage højde for, at YouTube tager en del af annonceringsindtægterne gennem deres partnerprogram. Som en del af partnerprogrammet deler du indtægterne med YouTube, hvor du typisk får omkring 55% af annonceindtægterne, mens YouTube modtager de resterende 45%.

Det er også vigtigt at bemærke, at annonceindtægter ikke er den eneste måde at tjene penge på YouTube. Du kan også generere indtægter gennem sponsorater, crowdfunding, salg af merchandise, partnerskaber med virksomheder og andre indtjeningsmuligheder.

Husk, at ovenstående oplysninger er generelle retningslinjer, og at de faktiske indtjeningspotentialer varierer meget afhængigt af individuelle kanaler, indholdets kvalitet, engagementet af målgruppen og andre faktorer.

Opsummering af Sådan tjener du penge på Youtube

 1. Opret en YouTube-kanal: Hvis du ikke allerede har en YouTube-kanal, skal du oprette en. Gå til youtube.com og log ind med din Google-konto. Klik på dit profilbillede øverst til højre og vælg “Opret en kanal”. Følg vejledningen for at navngive og tilpasse din kanal.
 2. Indholdsstrategi: Overvej, hvilken type indhold du vil skabe. Find en niche eller et emne, som du er passioneret og kender godt. Vær kreativ og tænk på, hvordan du kan tiltrække og fastholde seernes interesse.
 3. Opret kvalitetsindhold: Lav videoer af høj kvalitet med god lyd og billede. Brug professionelt udstyr, hvis det er muligt, men en smartphone med en god kamerafunktion kan også bruges til at starte med. Vær konsekvent med dine udgivelser og prøv at forbedre dine færdigheder over tid.
 4. Byg en målgruppe: Promover dine videoer på sociale medier og andre relevante platforme. Brug SEO (søgemaskineoptimering) teknikker til at optimere dine videoer og beskrivelser, så de er nemme at finde i søgeresultaterne på YouTube.
 5. Opbyg et community: Engager dig med dine seere ved at besvare kommentarer, stille spørgsmål og opfordre til interaktion. Byg et fællesskab omkring din kanal, og vær åben for feedback og forslag.
 6. Tilmeld dig YouTube Partner Program (YPP): Når din kanal opfylder visse krav, kan du ansøge om at deltage i YouTube Partner Program. Kravene omfatter blandt andet at have mindst 1000 abonnenter og 4000 afspilninger inden for de seneste 12 måneder. Når du er accepteret i programmet, kan du begynde at tjene penge på din kanal.
 7. Aktiver monetarisering: Gå til “Indstillinger” på din kanal og vælg “Kanal” og “Monetarisering”. Følg instruktionerne for at aktivere annoncer på dine videoer. Du kan også overveje andre indtægtskilder som f.eks. sponsorerede indhold, salg af merchandise eller brug af crowdfunding-platforme som Patreon.
 8. Opret en AdSense-konto: For at modtage betaling fra YouTube skal du oprette en Google AdSense-konto og knytte den til din YouTube-kanal. AdSense vil administrere annoncerne på dine videoer og betale dig baseret på visninger, klik og andre faktorer.
 9. Skab en indkomststrategi: Undersøg og eksperimenter med forskellige metoder til at maksimere din indtjening. Dette kan omfatte at optimere dine videoer til annoncer, eksperimentere med annonceringsformater og søge alternative indtægtsmuligheder som f.eks. sponsorater eller salg af produkter.
 10. Evaluer og tilpas: Overvåg og analyser din kanals præstation. Brug YouTube Analytics til at få indsigt i din målgruppe, seervækst, indtjening og andre relevante data. Brug disse oplysninger til at tilpasse og forbedre din indholdsstrategi.

Det er vigtigt at bemærke, at at tjene penge på YouTube kræver tid, tålmodighed og konsistens. Succes kommer sjældent over natten, så vær vedholdende og fortsæt med at skabe kvalitetsindhold.

Skriv et svar

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.