lav budget

Hvad er et budget?

Et budget er i princippet orden over dine indtægter og udgifter. Det sørger for at du har styr på hvor mange penge du får ind på din konto. Men også særligt hvor mange der går ud igen. Det er de færreste af os der kan identificere enhver postering vi ser i netbanken. Og det er ikke nødvendigt for at lave et budget.

Et budget er til gengæld en nemmere måde at holde styr på dine udgifter – mere overordnet.

Lav et budget og få dig et overblik

Hvorfor lave et budget?

Nu ved du at du kan lave et budget og få overblik over dine udgifter. men hvordan kan du bruge overblikket?

Hvis du fx har 10.000 kr. i indtægt hver måned. Og du ser dine udgifter udgør i alt 6.000 kr. Så ved du at du har 4.000 kr. tilbage.

På den måde kan du bruge overblikket og eventuelt forsøge at udnytte de 4.000 kr. du har fundet ud af, at du har tilbage.

Det kan være at du ønsker at købe et specielt ur som måske koster 10.000 kr. Så kan du i dit budget, sammen med alle dine udgifter tilføje:

“Køb af ur” og sætte fx 1.000 kr. til side. Du indsætter det som en udgift, selvom det reelt set er en opsparing. Men på denne måde sørger du for at det du ønsker dig i fremtiden er en del af dine udgifter. Så vil du ikke kunne bruge pengene på noget andet du alligevel glemmer. Eller noget unødvendigt.

Så lav budget, så du kan få hvad du ønsker dig

Sådan laver du et budget

Du kan lave et budget på mange måder. Det kan sagtens være uoverskueligt med et Excel og med rigtig mange felter. Er du god til det, så fortsæt endelig.

Men hvis du ikke er god til det, så kan du lave et meget simpelt et.

Lav et stort T på en lodret A4-side.

På venstre side af dit T, skriver du indtægter.

På højre side af dit T, skriver du udgifter.

I bunden, når du har skrevet alle indtægter og udgifter. Kan du trække udgifterne fra indtægter, og så ved du hvor meget du ca. har til dig selv efter alt er betalt.

Men hvad med udgifter der ikke kommer hver måned? 

Dem kan du dividere med 12 og så kan du skrive dét beløb ned i dit budget. På denne måde får du et gennemsnitligt overblik over dine udgifter.

Nysgerrig efter mere?

Der er både flere forskellige måder at lave et budget på. Det vigtigste, og det der går igen, er at du skal have styr på indtægter og udgifter. Du kan eventuelt finde mere inspiration her: Sådan lægger du et budget.

Noget andet der er vigtigt i dit budget er forsikringer. Du kan bl.a. læse mere om hvordan du kan booste din formue ved at ‘dyrke’ dine forsikringer her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.