22/04/2024

dinformue.dk

Dit digitale kompas i økonomiens verden

Sådan får du billig el

3 min read
Billig el

Uigennemsigtigt marked

Det kan virke både uoverskueligt og svært at finde billig el. At finde et elselskab som du kan stole på også ér billigst er så godt som umuligt.

Elpriserne svinger hele tiden. Nogle elselskaber har rabatter til cafeer og alt muligt ubrugeligt som de tager med i prisen. Er prisen hos ét selskab også billigst om 2 timer hvor elprisen er noget andet?

Her vil vi give dig nogle helt generelle overvejelser du bør foretage dig, når du skal finde billig el.

Det billigste elselskab er det måske ikke for dig

Har du været trofast kunde i et elselskab i lang tid, så kan det sagtens være at din el ikke er billig.

Elselskaber, forsikringsselskaber mm. har det med at hæve priserne en anelse hvert år. Sådan har det altid været i takt med inflationen, uagtet den inflation vi har i 2022.

Det betyder derfor også at selvom dit elselskab måske kåres til det billigste lige nu, så har du måske en gammel aftale. En aftale der er blevet dyrere og dyrere.

Det kan derfor være en god idé at undersøge andre elselskaber for billig el. Du kan naturligvis også høre dit eget elselskab om der ikke er noget at hente på din nuværende aftale.

Find det billigste el

Du kan faktisk ret nemt finde et overblik over elselskabers priser. Særligt prisen på abonnementet kan være altafgørende for hvem der er billigst.

Du kan finde en løbende opdateret oversigt over det billigste el på eltjek.dk.

På den side kan du se priserne pr. kilowatttime både vest og øst for Storebælt. Du får også direkte links til hver udbyder hvor du så kan forespørge på deres billige el.

Korriger for rabatter … 

Nogle elselskaber sælger sig selv på at du får et hav af rabatter. Det er rabataftaler du helt sikkert ikke kommer til at bruge. Selvfølgelig, hvis du gerne vil se og udforske dem så prøv det endelig. Men mindre end 5% får rent faktisk noget ud af det da de har rabataftaler i forvejen.

Udnyt rabatten til din formue

Tricket. Når du kan mindske dine udgifter, så brug besparelsen på at opbygge din formue. Om det er ekstra afdrag på gæld. Investeringer eller opsparing til noget andet der kan forstærke din formue – så gør det!

Du har allerede accepteret at dit el skal koste 3,00 kr. pr. kilowatttime. Så hvis du sparer 0,25 kr. pr. kilowatttime, så kan du ligeså godt tage besparelsen og bruge dem på noget fornuftigt. Om det er lån, investering i puljer eller noget helt andet, så vil du takke dig selv senere i livet!

Se eventuelt her hvordan du kan udnytte din besparelse og opbygge din formue: Hvorfor bør du investere?

Skriv et svar

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.