22/04/2024

dinformue.dk

Dit digitale kompas i økonomiens verden

Hvornår går penge ind om natten? 2024

4 min read
Hvornår går penge ind om natten

Det helt store spørgsmål

Alle vil gerne vide det. Hvornår går penge ind om natten? Af flere årsager vil vi gerne vide hvornår penge går ind om natten. Det kan både være hvis du er i byen, og du måske lige venter til lønnen er gået ind – for det ved du den gør. Det kan også være at du gerne vil vide det i forbindelse med noget du skal erhverve dig dagen efter.

Så hvornår penge går ind om natten kan være meget væsentligt at vide. Og du er på ingen måde den eneste der vil undersøge det.

Men når det kommer til pengeoverførsler, så er der forskellige slags. Det er ikke lige meget om det er om natten eller om dagen. Det kan også være til et andet land. En udenlandsk bank I Danmark, eller omvendt. En dansk bank i udlandet. Så i denne artikel vil du få et lidt generelt kendskab til pengeoverførsler. Og også hvornår penge går ind om natten.

Variation af pengeoverførsler

Pengeoverførsler kan variere afhængigt af hvilken form for betaling eller transaktion du taler om. Hvis du taler om bankoverførsler mellem konti, såsom lønindbetalinger eller overførsler mellem dine egne konti, sker de typisk ikke om natten. Bankerne har normalt faste behandlingstider i løbet af arbejdsdagen, hvor de behandler transaktioner og opdaterer kontoinformation.

Men hvis du taler om overførsler mellem bankkonti, der foretages via online banking eller mobilapps, kan det afhænge af den pågældende banks politik. Nogle banker kan udføre interne overførsler i realtid, hvilket betyder, at pengene kan vises på din konto med det samme, mens andre banker kan have en forsinkelse på nogle timer eller indtil næste bankdag.

Det er vigtigt at bemærke, at transaktionstider også kan påvirkes af weekender, helligdage og eventuelle tekniske problemer, der kan opstå i bankernes systemer. Derfor er det altid bedst at kontakte din bank direkte for at få præcise oplysninger om, hvornår penge vil blive overført mellem konti.

Straksoverførsler

Foruden ovenstående, så er der også straksoverførsler. Så er der ikke noget om hvornår penge går ind om natten. Fordi pengene går ind på kontoen med det samme. Altså, straks.

Men der er alligevel få steder hvor du ikke oplever det på som en straksoverførsel alligevel. Et eksempel kan her være hos Nordnet.dk som er det billigste sted at have sine investeringer. I hvert fald hvis du handler værdipapirer hyppigt. Så er kurtagen billigere hos Nordnet.

Men Nordnet er en platform hvor du kan købe værdipapirer. Ligesom du egentlig også kan i din egen netbank. Men Nordnet er en virksomhed der er nødsaget til at have deres konti i en bank. Nordnet er nemlig ikke selv en bank. De konti du har hos Nordnet, og depoter, er altså faktisk I Danske Bank. Så det vil sige at hvis du hurtigt vil købe et værdipapir hos Nordnet og du ikke har penge på kontoen til det. Så kan du lave en straksoverførsel til dit Nordnet-kontonummer. Men hvornår går penge ind om natten så? Ja, det er i hvert fald ikke straks at de går ind. Selvom det er en straksoverførsel.

Pengene bliver oprigtigt straksoverført til Danske Bank, som så overføre det videre til dit Nordnet-kontonummer. Derfor kan det altså godt tage 1-2 dage før overførslen alligevel er gået igennem. Svaret på hvornår penge går ind om natten er derfor faktisk et sted mellem kl. 00.01 og 03.00.

Og apropos investeringer. Så kan du med fordel læse denne artikel: Få den bedste start på dine investeringer.

Der kan være udsving i hvornår penge går ind

Foruden hvad du allerede ved nu. Så kan der også være udsving i om du fx får løn via NemKonto eller uden NemKonto. Det er ikke alle virksomheder der overføre løn via NemKonto. Det er typisk private virksomheder der har en medarbejder der sidder med løn. Hvis ikke en hel afdeling. Og ellers er det hos det offentlige at lønnen går ind via NemKonto. Primært.

Hvis det er en arbejdsgiver. Så går lønnen ind med det samme kl. har slået 00.00, hvis arbejdsgiveren bl.a. har samme bank som dig. Hvis du ikke har samme bank som arbejdsgiveren. Så kan det godt være at arbejdsgiveren ved en almindelig overførsel i sat til i fremtiden, først får pengene ind på din konto lige dét døgn senere.

Med NemKonto, så vil det ske helt automatisk. Men vi har da oplevet fejl med NemKonto-systemet. Dog er det sjælden, men det er sket. Penge går ind på din konto til den dag det er sat til, via NemKonto.

 Blev du klogere?

Nu ved du lidt mere om hvornår penge går ind om natten. Også selvom det ikke altid er om natten at det sker. Men uanset ved du lidt mere om hvornår penge går ind og hvad der kan gøre at det variere.

Skriv et svar

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.