30/05/2024

dinformue.dk

Dit digitale kompas i økonomiens verden

Hvor mange penge har MrBeast? Den utrolige økonomi bag en YouTube-mogul

7 min read

Hvor mange penge har MrBeast? Det er du ikke den eneste der interesserer sig for, da der er tusindvis der søger på dette hver dag. MrBeast er nemlig en af YouTubes mest imponerende stjerner, har erobret internettet med sine vanvittige videoer og ekstravagante donationer. Med millioner af dedikerede følgere og utallige viralhits har denne unge iværksætter og filantrop sat sig på tronen som en af platformens mest succesfulde skabere.

Men spørgsmålet, der ofte stilles, er: Hvor mange penge har MrBeast egentlig? Bag de overvældende seertal og utallige gaver gemmer der sig en økonomi, der er lige så imponerende som hans indflydelse online. Lad os tage et kig på, hvordan MrBeast har formået at opbygge sin formue og hvilke faktorer der har bidraget til hans enorme økonomiske succes.

Hvem er MrBeast og hvorfor er han interessant?

MrBeast, også kendt som Jimmy Donaldson, er en amerikansk YouTuber og filantrop, der har opnået stor popularitet på grund af sine unikke og opsigtsvækkende videoer. Han startede sin YouTube-kanal i 2012, men det var først i de senere år, at han opnåede en massiv følgerskare.

Det, der adskiller MrBeast fra mange andre YouTubere, er hans evne til at udføre spektakulære stunts, udfordringer og eksperimenter. Han er kendt for at skubbe grænserne og udføre ekstreme handlinger for at underholde sit publikum. Nogle af hans mest kendte videoer inkluderer at tilbringe 24 timer i en dyrepark, overleve på en øde ø og tilbringe en hel uge i et mørkt rum.

En anden bemærkelsesværdig egenskab ved MrBeast er hans filantropiske indsats. Han er blevet kendt for at give store pengebeløb til enkeltpersoner, ansatte og velgørende organisationer. Han har gennemført “Last to Leave” udfordringer, hvor deltagerne kan vinde en stor pengepræmie ved at holde ud i en konkurrencesituation i lang tid. Han har også doneret betydelige beløb til organisationer, der støtter årsager som bekæmpelse af fattigdom, uddannelse, kræftforskning og miljøbevarelse.

En af de mest kendte velgørende kampagner, han har startet, er “Team Trees”. I samarbejde med andre YouTubere og samfundet satte han sig målet om at plante 20 millioner træer rundt om i verden. Kampagnen var en succes og indsamlede tilstrækkeligt med midler til at plante over 20 millioner træer.

MrBeasts videoer har opnået millioner og endda milliarder af visninger på YouTube, og han har opnået stor popularitet blandt unge mennesker. Han har også samarbejdet med andre populære YouTubere og kendisser for at skabe indhold og velgørenhedsstunts, der engagerer en bred målgruppe.

Det er værd at bemærke, at selvom MrBeast er kendt for sin velgørende indsats, har der været nogle kontroverser omkring nogle af hans handlinger. Nogle kritikere har hævdet, at han kan være forfængelig, eller at hans velgørende handlinger måske mere handler om at fremme sig selv end at hjælpe andre. Alligevel har han stadig en stor base af støttende fans, der værdsætter hans underholdning og velgørende bidrag.

Alt i alt er MrBeast en populær YouTuber, der er kendt for sine ekstreme og opsigtsvækkende videoer samt sit engagement i velgørende formål. Han har formået at opbygge en stor platform og bruge sin indflydelse til at skabe positiv forandring i verden.

 1. MrBeast (MrBeast): Dette er hans primære kanal, hvor han offentliggør stunts, udfordringer og filantropiske videoer. På denne kanal kan man finde en bred vifte af indhold, herunder store pengegaver, ekstreme udfordringer og samarbejder med andre YouTubere.
 2. MrBeast Shorts (MrBeast Shorts): Dette er en kanal, hvor MrBeast deler kortere klip fra hans hovedkanal. Disse klip er normalt mindre end et minut og viser nogle af de mest mindeværdige øjeblikke fra hans videoer.
 3. Beast Philanthropy (Beast Philanthropy): Denne kanal fokuserer specifikt på MrBeasts filantropiske bestræbelser. Her kan man finde videoer om hans donationer, velgørende kampagner og de positive virkninger, de har haft.
 4. MrBeast Gaming

Ud over disse kanaler har MrBeast også samarbejdet med andre YouTubere og optrådt på deres kanaler. Han er også aktiv på sociale medieplatforme som Twitter og Instagram, hvor han deler opdateringer og interagerer med sine tilhængere.

Det er værd at bemærke, at kanalnavne og indhold kan ændre sig over tid, så det er altid en god idé at søge efter de officielle kanaler og konti for at få det mest opdaterede indhold fra MrBeast.

Se evt. denne video (på engelsk) om hvem MrBeast er.

MrBeast bruger sin formue til at gøre verdenen til et bedre sted

 1. Filantropiske donationer: MrBeast har givet betydelige beløb til enkeltpersoner og organisationer i nød. For eksempel har han doneret penge til at redde en hjemløs mands liv, betalt for operationer til mennesker med medicinske behov og hjulpet familier i økonomisk trængsel. Disse donationer har haft direkte positive virkninger på de modtagende personers liv og har givet dem en chance for at forbedre deres situation.
 2. “Team Trees” kampagnen: I samarbejde med andre YouTubere startede MrBeast “Team Trees” kampagnen, der havde som mål at plante 20 millioner træer. For hvert doneret dollar blev der plantet et træ. Kampagnen mobiliserede millioner af mennesker til at støtte træplantning og bevidstheden om miljøproblemer. Plantningen af så mange træer hjælper med at reducere CO2-udledningen og bevare biodiversiteten.
 3. COVID-19 nødhjælp: Under COVID-19-pandemien har MrBeast ikke kunnet udføre de sædvanlige stunts og udfordringer på grund af begrænsninger. I stedet har han valgt at donere betydelige beløb til organisationer, der støtter de berørte mennesker og sundhedssystemet. Han har også støttet lokale virksomheder ved at købe gavekort og opfordre sine tilhængere til at gøre det samme.
 4. Inspiration til velgørende handlinger: MrBeasts handlinger har inspireret andre til at give tilbage. Hans videoer har ført til en bølge af “pay-it-forward” handlinger, hvor mennesker udfører venlige handlinger over for fremmede og hjælper dem i nød. Dette skaber en positiv kultur, hvor gensidig støtte og medfølelse er i fokus.
 5. Skabelse af arbejdspladser: Gennem oprettelsen af sit hold og samarbejdet med andre kreative personer har MrBeast skabt arbejdspladser. Disse inkluderer produktionsteam, redaktører, manuskriptforfattere og mange andre. Ved at udvide sit indhold og forretningsmæssige aktiviteter skaber han økonomiske muligheder for mange mennesker og hjælper med at understøtte beskæftigelsen.

Det er vigtigt at bemærke, at mens MrBeast har gjort en række positive bidrag, er der også blevet rejst kritik og kontroverser i visse situationer. Nogle har stillet spørgsmålstegn ved, om visse velgørende handlinger var mere for showets skyld end for reelle hjælpeformål. Det er vigtigt at være opmærksom på både de positive og de kritiske aspekter ved hans arbejde for at danne en afbalanceret vurdering.

Hvor mange penge har MrBeast?

Der er ingen der præcist ved hvor mange penge MrBeast har – alle oplysninger som du læser om på nettet, inklusiv i denne artikel, skal derfor tages med forbehold. Der er dog ingen tvivl om at MrBeast har ramt en guldmine og ifølge Celebrity Net Worth skulle MrBeast have en formue på lige knap 100 millioner dollars – altså 684 millioner danske kroner som 25 årig.

Det kan være svært at finde ud af hvordan MrBeast rent faktisk kan tjene penge, når man ser ham video efter video donere penge til alverdens formål og projekter. Dette skyldes at MrBeast forstår at maksimere det indtjenings-potentiale som Youtube giver ham.

Jimmi Donaldson, som hans borgerlige navn er, har selv været ude og fortælle at han bruger op til 300.000 dollars på at producere en video – det vil altså være billigere at producere visse TV-serier som bliver vist på Netflix og Viaplay.

MrBeast tjener penge på sin Youtube ved at benytte:

 • Youtube Adsense
 • Sponsorerer
 • Produktplaceringer
 • Affiliate

Og som noget helt nyt er han begyndt at sælge mange af sine egne produkter. Her har i måske hørt om Beast-burgeren, ligesom at han for nyligt er begyndt at sælge chokolade i store mængder. Her er MrBeast utrolig dygtig til at udnytte sit brand for at skabe opmærksomhed og aktivere sit publikum.

Beast Burger var en kæmpe succes. Der deltog op til 300 restauranter rundt omkring i USA og på blot 2 år har han solgt op imod en million burgere. Vi ved ikke præcist hvad Jimmy tjener pr. burger – men vi har en ret god idé om at det er en god indtjening.

Da MrBeast får op imod 283 millioner seere hvert år, vil det ikke være helt umuligt at antage at han tjener ca. 10 millioner fra reklamer på Youtube.

Læs evt. her hvordan du kommer i gang med at tjene penge på Youtube.

Se herunder hvem den rigeste Youtuber er:

MrBeast vinder mange priser

Hvor mange penge har MrBeast

Her er en liste over de priser som MrBeast har vundet:

 • Creator of the Year
 • Live Special
 • Social Good: Creator
 • Social Good: Nonprofit of NGO
 • Youtuber of the year 2020
 • Favorite Male Creator Award 2022

Ovenstående er nogle af de mest bemærkelsesværdige priser, MrBeast har vundet, men det er vigtigt at bemærke, at der kan være andre mindre kendte priser eller anerkendelser, som han har modtaget og som ikke er offentlig kendt. .

 

 

 

Synes du vi mangler at skrive noget om MrBeast? Skriv herunder i kommentarfeltet og vi vil tilføje det til artiklen hurtigst muligt.

Skriv et svar

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.