22/04/2024

dinformue.dk

Dit digitale kompas i økonomiens verden

Hvad koster tilbygning til sommerhus? 2024

8 min read
hvad koster tilbygning til sommerhus

Hvad er en tilbygning til sommerhus?

En tilbygning er en udvidelse eller ekstra konstruktion, der tilføjes til en eksisterende bygning. Det er en måde at øge det beboelige eller anvendelige rum i en bygning på. Tilbygninger kan opføres ved siden af den eksisterende bygning, på forsiden, bagsiden eller på taget afhængigt af designet og formålet med tilbygningen.

Formålet med en tilbygning kan variere. Nogle mennesker bygger tilbygninger for at tilføje ekstra værelser, såsom soveværelser, badeværelser eller hjemmekontorer. Andre bruger tilbygninger til at udvide et eksisterende rum, for eksempel ved at skabe et større køkken, en spisestue eller en stue. Tilbygninger kan også bruges til at skabe ekstra opbevaringsplads eller garageplads.

Tilbygninger kan være bygget af forskellige materialer, herunder træ, murværk, beton eller stål, afhængigt af bygningskode, budget og æstetiske præferencer. Når man planlægger en tilbygning, er det vigtigt at overveje faktorer som arkitektonisk harmoni med den eksisterende bygning, tilladelser og byggeforskrifter samt omkostninger ved materialer og arbejdskraft.

Prisen på en tilbygning kan variere betydeligt afhængigt af størrelsen, kompleksiteten, materialerne og den geografiske placering. For at få et mere præcist estimat anbefales det at kontakte en erfaren entreprenør eller byggefirma, der kan give dig en vurdering baseret på dine specifikke behov og ønsker.

Eksempler på tilbygning

 1. Udvidelse af stuen: Dette indebærer at bygge en ekstra del til stuen for at give mere plads til underholdning eller afslapning. Det kan være en fantastisk tilføjelse for familier, der har brug for mere plads til at samles og tilbringe tid sammen.
 2. Soveværelsestilbygning: Hvis du har brug for ekstra soveværelser for at imødekomme en voksende familie eller give gæsterne deres eget rum, kan en soveværelsestilbygning være løsningen. Det kan være en separat enhed eller en udvidelse af et eksisterende soveværelse.
 3. Køkkentilbygning: Hvis dit køkken er trangt, og du har brug for mere plads til madlavning og opbevaring, kan en køkkentilbygning være ideel. Dette kan omfatte udvidelse af eksisterende køkkenområder eller opførelse af et helt nyt køkken.
 4. Kontor-/hjemmearbejdsplads-tilbygning: Med stadig flere mennesker, der arbejder hjemmefra, er en separat kontor- eller hjemmearbejdsplads blevet vigtig. En tilbygning, der er dedikeret til dette formål, kan give dig et roligt og produktivt arbejdsmiljø.
 5. Garagetilbygning: Hvis du har brug for mere plads til at parkere biler eller opbevare værktøj og udstyr, kan en garagetilbygning være en god løsning. Det kan være en udvidelse af en eksisterende garage eller opførelse af en ny garage.

Hvorfor er det nogle gode eksempler på tilbygning?

Der kan være flere grunde til at foretage en udvidelse af stuen i et sommerhus. Her er nogle mulige årsager:

 1. Øget plads til familie og venner: En udvidelse af stuen kan give mere plads til at rumme større grupper af familie og venner, især når man tilbringer tid sammen i sommerhuset. Det kan skabe et mere behageligt og rummeligt miljø, hvor alle kan samles og nyde hinandens selskab.
 2. Udsigt eller naturligt lys: En udvidelse af stuen kan også give mulighed for at udnytte en smuk udsigt eller øge mængden af naturligt lys, der kommer ind i rummet. Ved at tilføje større vinduer, skydedøre eller en glasfacade kan du skabe en mere åben og lys atmosfære, der forbinder indendørs og udendørs rum.
 3. Aktivitetsområder: Hvis du ønsker at inkludere ekstra aktivitetsområder i sommerhuset, kan en udvidelse af stuen give plads til dette. Det kan være et område dedikeret til spil, hobbyer, læsning eller endda et hjemmebiografområde. En større stue åbner op for flere muligheder for at tilpasse rummet til familiens interesser og behov.
 4. Investering og værditilvækst: En veludført udvidelse af stuen kan også bidrage til at øge sommerhusets værdi på lang sigt. Hvis du planlægger at sælge ejendommen i fremtiden, kan en rummelig og funktionel stue være en attraktiv funktion for potentielle købere.

Ovenstående kan også bruges for selve soveværelsestilbygningen. Derudover vil soveværelsestilbygningen også ses som en forældreafdeling i nogle sommerhuse.

Derudover er der også køkkentilbygning som kan være en god idé, fordi:

 1. Øget plads og funktionalitet: Hvis dit nuværende køkken er for lille eller mangler opbevaringsplads og arbejdsområder, kan en køkkentilbygning give dig den ekstra plads, du har brug for. Du kan tilføje ekstra skabsplads, bordplads og eventuelt en køkkenø eller en spiseplads for at forbedre funktionaliteten.
 2. Udvidet madlavning og underholdning: Hvis du elsker at lave mad og være vært for familie og venner, kan en køkkentilbygning give dig mulighed for at skabe et større og mere åbent køkkenrum. Du kan tilføje avanceret køkkenudstyr, større arbejdsområder og en spisestue for at gøre det til et centralt område til madlavning og underholdning.
 3. Bedre ergonomi og trafikflow: En køkkentilbygning kan give dig mulighed for at omorganisere køkkenet og skabe en mere effektiv arbejdsflow og bedre ergonomi. Du kan planlægge layoutet, så det passer bedre til dine behov og forenkle bevægelsen mellem madlavning, opbevaring og servering.

Garagetilbygning  kan også være værd at overveje:

 1. Opbevaring af køretøjer: En garagetilbygning giver mulighed for sikker opbevaring af biler, motorcykler, cykler og andre køretøjer. Dette beskytter dem mod vejrforhold som regn, sne, sol og hagl, samt mod tyveri eller hærværk.
 2. Opbevaring af udstyr: Udover køretøjer kan en garagetilbygning også bruges til at opbevare haveredskaber, grilludstyr, havemøbler, vand- eller sportsudstyr og andre genstande, der bruges i sommerhuset. Dette holder dem organiserede, beskyttede mod elementerne og klar til brug, når de er nødvendige.
 3. Værksted eller hobbyrum: En garagetilbygning kan fungere som et værksted eller et hobbyrum, hvor man kan udføre forskellige projekter eller hobbyaktiviteter. Dette giver ekstra plads og mulighed for at arbejde med værktøj og materialer uden at forstyrre hovedbygningen eller begrænse pladsen inde i sommerhuset.
 4. Ekstra plads til gæster: En garagetilbygning kan omdannes til et gæsteværelse eller et ekstra soveområde. Dette er nyttigt, når man har gæster på besøg og ønsker at give dem privatliv og komfort. Det kan også være en praktisk løsning, når man har en stor familie eller mange venner, der ofte besøger sommerhuset.
 5. Øget ejendomsværdi: En garagetilbygning kan øge værdien af sommerhuset. Det giver en ekstra facilitet, der kan være attraktiv for potentielle købere eller lejere, og kan være en afgørende faktor, der adskiller dit sommerhus fra andre på markedet.

Hvad koster tilbygning til sommerhus?

Udvidelse af stuen. Hvad koster sådan en tilbygning til sommerhus? Hvis det alene er et rum der skal tilbygges, så kan det godt koste omkring 15.000 kr. pr. kvadratmeter. Det kan være rart med en lidt større stue i de fleste sommerhuse, så der rigtig er plads til familien. Men det kan selvfølgelig også løbe op med 15.000 kr. pr. kvadratmeter. Prisen kan også være højere. Det afhænger bl.a. af materialevalg og om der skal være noget ekstraordinært andet end en udvidelse. Samt hvordan er resten af huset formet. Svaret på hvad koster en tilbygning til sommerhus kan derfor være svær at kommer nærmere ind på.

Et ekstra soveværelse kan også være en god tilbygning til sommerhus. Her er det meget de samme priser som ved udvidelsen af stuen som i øvrigt også vil gøre sig gældende ved et kontor.

Men hvad koster en tilbygning til sommerhus, når det er en garage? Her er det noget lidt andet. en garagetilbygning til sommerhus koster omkring mellem 6.500 kr. og 8.500 kr. pr. kvadratmeter, hvis den skal stå frit. Altså hvor den ikke skal dele ydre vægge med sommerhuset.

Hvis garagen ikke er fritstående, men skal dele ydrevægge med sommerhuset, er det noget andet. her koster tilbygning til sommerhus mellem 8.500 kr. og 10.000 kr. pr. kvadratmeter.

En tilbygning kan derfor variere lidt i pris, alt efter hvad du gerne vil have lavet.

Værdien bag tilbygningen

Har du svært ved at vurdere om tilbygningen er det hele værd nu når du ved hvad en tilbygning koster til sommerhus? Du kan både få dit realkreditselskab ud og vurdere. Det er én ting. Det er bl.a. her hvor du også kan se om du kan låne penge til tilbygningen. Men hvis det er i investeringsøjemed, så kan du med fordel tage fat i nogle udlejningsbureauer. Måske det du allerede bruger i dag og høre hvad det vil skabe af merindtægt.

Så når du skal se på værdien. Så er det ikke kun hvad koster tilbygning til sommerhus, men også hvad det kan indbringe fremadrettet. Både for dig selv og dem du kender som har glæde af det. Men også på bundlinjen.

Er du lidt grøn omkring sommerhus som en investering? Så kan du med fordel læse vores artikel Alt Om Sommerhuskøb – Investering i Sommerhus 2023. Her får du et rigtig godt udgangspunkt hvis du overvejer et sommerhus som en investering.

Sådan kommer du videre med hvad koster tilbygning til sommerhus

Ovenstående priser skal du tage med et gran salt. Der kan være forskel i pris hvor henne i landet det er. Og mange andre ting. Både hvor kompleks din nuværende ejendom er. Er den nem at komme til med maskiner osv?

Du kan meget hurtigt finde ud af om det er noget du vil arbejde videre med hvis du indhenter nogle byggetilbud. Og her behøver du altså ikke engang være særlig skarp på materialevalg, krav eller noget. Du kan faktisk bare skrive fx “jeg vil gerne vide hvad udvidelse af stue på 10 kvadratmeter koster i mit sommerhus på (indtast dit sommerhus’ adresse)”. Og så vil du meget hurtig få tilbud fra forskellige håndværkere.

Alt det kan du gøre lige her: 3 byggetilbud.

Når du har fundet ud af hvad koster tilbygning til sommerhus, så kan du gå videre med både realkreditinstitut via din bank og/eller et udlejningsbureau.

Skriv et svar

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.