30/05/2024

dinformue.dk

Dit digitale kompas i økonomiens verden

Hvad tjener en rengøringsassistent 2024?

6 min read
hvad tjener en rengøringsassistent

For år tilbage blev der gjort en indsats i Danmark for at tydeliggøre hvilke uddannelser og ikke mindst jobs der er. Dette skete fordi det blev set, at unge har svært ved at undersøge ALLE deres muligheder som de i princippet skal tage stilling til på uhyggelig kort tid.

I denne undersøgelse viste det sig at godt hver tredje dansker har haft tanken om at være rengøringsassistent. Og hvorfor så det? Umiddelbart fordi at det er med forudsætning for at man kan “passe sig selv” og være omhyggelig med sit arbejde. Og så er rengøring noget de fleste kan finde ud af – eller i hvert fald lære meget hurtigt.

Men inden vi får svaret på “hvad tjener en rengøringsassistent” så kommer vi til at dykke ned i hvad det egentlig er for et arbejde. Bare for at gøre det hele lidt mere nuanceret! 🙂

Hvad er en rengøringsassistent?

En rengøringsassistent er også kaldet en serviceassistent. Men i artiklen her vil vi bruge rengøringsassistent. En rengøringsassistent tjener en løn som kommer ved at fuldføre en nogle opgaver.

Disse opgaver er typisk noget som:

 • Aftørring og rengøring af overflader. Det kan være borde, vinduer, skriveborde og spejle.
 • Rengøring af badeværelser, håndvaske, brusekabiner og toiletter.
 • Støvsugning, fejning og vask/mopning af gulve.
 • Tømning af skraldespande og andre affaldsbeholdere
 • Sengetøjsskift og rengøring af soveværelser. Dette sker typisk ved private hjem og hoteller.
 • Oprydning og organisering af opbevaringsområder
 • Rengøring af køkkenområder som består i opvask, rengøring af ovn og det klassiske.

Som rengøringsassistent kan du både arbejde i rengøringsfirmaer der tager ud hos private husstande. Du kan som rengøringsassistent også blive ansat hos institutioner, som skolder, børnehaver, hospitaler og kontorbygninger.

Så når vi skal se på hvad en rengøringsassistent tjener, så skal vi huske at ovenstående er en del af lønnen.

Rengøringsassistent er et vigtigt arbejde

Et sundt klima er vigtigt for alle mennesker. Jobbet som rengøringsassistent er et vigtigt arbejde fordi:

 • Rengøringsassistenter er med til at opretholde god hygiejne. Det er helt afgørende for at forhindre spredning af sygdomme og bakterier. I særdeleshed på skoler, kontorer og hospitaler.
 • At alt er pænt og rent er med til at gøre et godt førstehåndsindtryk. Dette er mest for virksomheden eller privatpersonen der har brug for en rengøringsassistent. Et pænt og rent område er med til at skabe gode rammer. også indirekte og psykologisk da hvis alt er stilrent og pænt, så vil vores adfærd også ændre sig en anelse. Studier har vist at hvis vi fx kommer et sted hvor der er beskidt og med knap så god hygiejne, så snakker vi også grimmere ved at bruge bandeord mm.
 • Rengøringsassistenter er med til at vise miljømæssig hensyn. Det er både ved at bruge rengøringsprodukter korrekt. men også ved affaldssortering, reducering af affald. Og ikke mindst de metoder der bliver udarbejdet i løbet af jobbet som kan have en særdeles miljømæssig gavnlig effekt.

Dette er blot nogle af de gode grunde der er til hvorfor jobbet som en rengøringsassistent er et vigtigt arbejde. Foruden det, og lidt i forlængelse af førstehåndsindtrykket, så bidrager det også til mere. Hvis et kontor er pænt, rent og nydeligt så vil de ansatte der arbejder der også arbejde bedre og mere effektivt.

Hvis du fx er sportsudøver og dine omgivelser svarer til sådan som verdens bedste sportsudøver vil have det, så vil din adfærd og mentalitet også ændre sig til som var du verdens bedste. Dette kan være med til at løfte alles produktivitet lige de 10% ekstra!

Så foruden arbejdsopgaverne vi har været inde på, som vi skal tage hensyn til når vi skal se på hvad en rengøringsassistent tjener. Så skal vi altså også tage højde for disse gode grunde til hvorfor det er et vigtigt arbejde.

Hvad kræver det at blive rengøringsassistent?

At være rengøringsassistent kræver nødvendigvis ikke en uddannelse. Det gør det de fleste steder ikke. Men du kan faktisk tage en uddannelse som Serviceassistent.

Adgangskravet er en afgangseksamen fra folkeskolen med mindst 02 i matematik og dansk.

Uddannelsen tager godt 2-2,5 år hvor der vil være SU og elevløn. Uddannelsen giver også mulighed for at videreuddanne dig med både AMU-kurser og endda en akademiuddannelse efter du også har fået noget erhvervserfaring.

Det betyder selvfølgelig at der også er forskel på om du har en uddannelse som Serviceassistent eller om du slet ikke har en uddannelse, når vi skal se på hvad tjener en rengøringsassistent.

Selve uddannelsen som Serviceassistent kan du læse meget fyldestgørende om her: ug.dk/Serviceassistent

Hvad tjener en rengøringsassistent?

Nu har vi været lidt inde omkring både opgaver, vigtigheden af jobbet og eventuel uddannelse.

En rengøringsassistent til privat rengøring tjener i 2023 med 0 anciennitet 152 kr. i timen. Såfremt det er et fuldtidsarbejde med 160 timer pr. måned, så svarer det til en løn på 24.320 kr. før skat.

I løbet af 3 år hvor du har opbygget noget anciennitet og erfaring, vil du kunne få en løn på ca. 168,41 kr. i timen. Det svarer til en løn på 26.945 kr. pr. måned.

Det skal siges at vi ikke tager højde for pension og eventuelle personalegoder.

Satserne har vi fra Jobpatruljen.

Men det passer som udgangspunkt meget godt hvis vi sammenholder det med øvrige tal. Ifølge Studentum så tjener en rengøringsassistent på hospitaler og lignende ca. 25.000 kr. pr. måned. hvor det er 24.800 kr. ved kontorfællesskaber og beboelsesområder.

Endvidere hvis vi sammenholder det med Uddannelsesguiden, så afhænger det også af hvor man arbejder henne. men vi kommer omkring godt 23.800 kr. og 27.800 kr. pr. måned. Så det er i dette leje. Dog fra Uddannelsesguiden er det inkluderet pension og så er det også gennemsnitlig startløn.

Jobsikkerhed?

Jobbet som rengøringsassistent vil vi ikke mene er særdeles sikker. Naturligvis hvis du får et job og passer det, så skal du ikke være bange for at blive skiftet ud. Men hvis du ikke har et job og skal finde et, så vil du formentlig opleve:

 1. Der er rigtig mange der ønsker jobbet
 2. Det er typisk ikke fuldtidsarbejde der findes

Men er du først inde i varmen hos kunder via din arbejdsgiver. Og inde i varmen hos en arbejdsgiver, så skal du ikke være særlig bekymret. Et af årsagerne til at bl.a. kontorfællesskaber, hospitaler mm. ikke ønsker at skifte rengøringsassistenter ud (eller virksomheden de hyrer til det) er fordi det typisk kræver lidt oplæring med nøgler og alarmer. Og så er det bare rart at det er den samme der ved hvor alting skal stå.

Start din egen virksomhed

Du kan med fordel forsøge at starte din egen virksomhed. Det kan både være som en sideindtjening til et andet arbejde, eller hvis du gerne vil prøve at gå selvstændige veje og finde dine kunder selv.

Hvis det virker som en mundfuld for dig at starte en virksomhed, så kan du med fordel læse vores artikel: Opstart af virksomhed – Din komplette guide i 2023

Det er faktisk ikke særlig svært endda, du skal bare lige vide hvor og hvordan. Og det har vi kortet meget godt og grundigt ned i en hurtig guide.

Hvis nu du skulle have øvrige spørgsmål er du også velkommen til at skrive til os. Vi er dog måske lidt langsomme til at svare – men vi skal nu nok gøre det og ønsker at hjælpe hvor vi kan 🙂

Skriv et svar

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.