22/04/2024

dinformue.dk

Dit digitale kompas i økonomiens verden

Hvad tjener en butiksansat

3 min read

Sådan helt generelt kan lønnen for en butiksansat variere en del. Det kommer an på en række ting som erfaring, hvor i landet butikken er, hvilken slags butik det er, og om man har nogle ekstra ansvarsområder eller ej.

Når man starter som butiksansat, ligger lønnen typisk omkring 150-170kr i timen – har du erfaring inden for faget kan du oftest forhandle dig til en større løn. Det er ikke en formue, men det er et godt sted at starte. Hvis man så bliver ved med at arbejde der og måske tager nogle flere ansvarsområder på sig eller får mere erfaring, så kan lønnen også stige. Nogle steder kan man endda ende med at få en markant bedre løn, især hvis man går efter stillinger med mere ansvar eller specialiserer sig i noget bestemt. Så alt i alt, det er ikke nogen gylden billet til rigdom, men det kan være en fin start, og der er mulighed for at avancere og tjene mere med tiden.

Mange butikker giver ligeledes mulighed for at man kan efteruddanne sig. Dette gælder særligt for de store kæder såsom Salling Group, COOP og andre store supermarked-kæder. Disse virksomheder uddanner nemlig deres egne souschefer som med tiden får ansvaret for en butik, derefter flere butikker – man skal bare ville tage ansvaret.

Hvad består en butiksansats løn af?

Som butiksansat vil din løn indeholde følgende:

  • Grundløn
  • Fritvalgskonto (typisk mellem 7-9% af din grundløn)
  • Ferietillæg (1% af din grundløn + fritvalgskonto)
  • Virksomhedens pensionsbidrag (10% af din grundløn)
  • Evt. andre tillæg

Afhængig af hvilken butik du arbejder I kan du også forvente at få aftentillæg, weekendtillæg, helligdagstillæg mv. Dette gør at timelønnen oftest bliver meget acceptabelt – så har man fleksibiliteten er det med at udnytte denne fordel.

Hvad laver en butiksansat?

En butiksansat har en bred vifte af opgaver, der bidrager til butikkens daglige drift og kundeserviceoplevelsen. De er ofte det første ansigt, kunder møder, når de træder ind i butikken, og de spiller en afgørende rolle i at sikre, at kunderne får en positiv oplevelse.

En stor del af deres arbejde involverer kundeservice. Dette kan omfatte alt fra at hilse kunder velkommen og hjælpe dem med at finde det, de leder efter, til at besvare spørgsmål om produkter eller services. De skal være venlige, hjælpsomme og tålmodige, selv når de står over for udfordrende situationer eller utilfredse kunder.

Udover at hjælpe kunderne er en anden vigtig del af deres job at holde butikken organiseret og præsentabel. Dette kan indebære at sikre, at varerne er pænt arrangeret på hylder eller udstillingsborde, og at der altid er tilstrækkelige varer på lager. De kan også være ansvarlige for at holde butikken ren og ryddelig, herunder rengøring af gulve, vinduer og hylder.

Nogle butiksansatte kan også blive bedt om at hjælpe med lagerstyring, herunder modtagelse og registrering af leverancer samt opdatering af lagerbeholdningen. Andre kan være involveret i salgsfremmende aktiviteter såsom opstilling af udstillinger eller markedsføringskampagner for at tiltrække kunder og øge salget.

Kort sagt er en butiksansat en vigtig del af butikkens team, der arbejder hårdt for at sikre, at butikken kører glat, og at kunderne får en god oplevelse, når de handler der.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.