22/04/2024

dinformue.dk

Dit digitale kompas i økonomiens verden

Hvad er boligbytte?

4 min read
boligbytte

Boligbytte – at bytte en bolig

Så hvad er boligbytte? Det er faktisk meget simpelt. Du bytter blot din bolig med en andens bolig. Derved boligbytte.

I  princippet kunne artiklen om boligbytte godt stoppe her. Men lad os alligevel få et spadestik nærmere for hvad boligbytte helt reelt er.

Boligbytte er både en form for deleøkonomi, og så alligevel ikke nødvendigvis. Det er ikke deleøkonomi i det omfang at du beskattes af din indtægt når du lejer noget ud. Men her er der blot tale om et bytte. Det kunne også være to fremmede der indgår en aftale om at bytte hinandens eksklusive ure for en dag. Det er ikke en reel lejeindtægt, men man får noget andet ud af det.

Boligbytte er en rigtig god måde hvorpå du kan opnå nogle meget billigere oplevelser. Eller faktisk er det almindelig oplevelser, som du på din egen måde bare finder din egen rabatkode til.

Hvad kan du bruge boligbytte til?

Hvordan du kan bruge boligbytte og hvorfor, er relativt simpelt. Det kan være hvis du gerne vil, eller skal, opleve noget et andet sted end i dit hjem. Så er dit hjem “tom” for mennesker i perioden hvor du ikke er der. Så lad os antage at du gerne vil have en forlænget weekend i København. Så kan du se om du kan foretage boligbytte med nogen i København. Nogen i København som tilfældigvis skal derhen, eller i nærheden af der hvor du har din bolig.

I kan derved så udveksle oplysninger, bytte nøgler og slutteligt – bytte bolig med hinanden.

Det kan også være ferier

Boligbytte kan i høj grad også udnyttes i ferier. Hvis I ikke lige ved hvor I gerne vil hen, men I vil i hvert fald gerne et sted hen. Så kan I se hvem I/du kan lave boligbytte med. Det kan være en storby. Tyskland, Djursland – eller noget helt andet. Det finder du nemlig ud af.

Og tænk sig. Så har du sådan set sparet hele udgiften til overnatning og husly!

Sådan aflevere du dit hjem til andre

Når du skal foretage boligbytte, så kender du allerede vedkommende der skal bo i din private bolig. Og det kan godt være lidt grænseoverskridende ved tanken om det. Men når du skal lave boligbytte skal du:

  • Aflevere dit hjem i pæn og ren stand. Lidt ligesom hvis det skulle til en fremvisning hos potentielle købere.
    • Det er vigtigt at du gør det. Da det kan være at vedkommende der skal bo i din bolig har fx støvallergi. Hvis du har støvallergi så ville du også sætte pris på at boligen du kom til, var ren og pæn. Vi kan lige så godt få dannet os der gerne vil foretage boligbytte.
  • Lås dine private og værdifulde genstande inde.
    • Selvom du måske kender vedkommende, så bør du alligevel have et rum hvor du kan låse dine ting sikkert inde. De ting som har en speciel værdi for dig – om det er personligt eller økonomisk. Det kan også være et stort skab som du kan aflåse. Det allerbedste ville være hvis du kunne aflevere dine ting hurtigt og nemt hos en ven/bekendt eller et familiemedlem.
  • Skriv en lille personlig hilsen!
    • Når du skriver en lille personlig hilsen, så vil ham/hende der læser det være ekstra opmærksom. Vi kender det bl.a. fra sommerhuse hvor lejere ikke passer på ejernes sommerhuse. Det gør de ikke fordi de typisk lejer det igennem et bureau og derfor er der ingen personlig kontakt. Men her er det dig og dit hjem. Det skal respekteres og det hjælper en uskyldig lille hilsen rigtig meget på!

De største fordele og hvor starter du?

Boligbytte kan give rigtig meget positivt. Noget af det mest fantastiske er muligheden for bl.a. at komme til udlandet i et utroligt billigt prisleje.

Der er grupper på på Facebook der omhandler boligbytte. Det er bare med at tilmelde dig grupperne og så vil du hurtigt opleve hvor stort og underkendt netværk der er.

Det du eventuelt kan stile efter og du måske får mest valuta for pengene, er ved ferieboligbytte. Det er fx hvis nogle har et sommerhus og du kan bytte med dem. Så kan de komme ned til din bolig, mens du får et lækkert sommerhus ud af det.

Ikke desto mindre, så er der også et netværk for danskere der bor i udlandet. Det kan fx være Costa Del Sol i Spanien. Hvis de lige skal et smut til Danmark og besøge familie, så kunne du nemt og hurtigt låne deres bolig i Spanien. Dette er måske her hvor boligbytte er mest fantastisk at udnytte.

Hvordan du gør det, fungerer i dag primært på Facebook. Har du kendskab til nogle steder uden for Facebook, må du meget gerne tippe os om det, så vi kan sprede det gode budskab! 🙂

Nysgerrig på andet?

Hvis du godt kan lide tanken om sommerhus og måske selv har haft overvejelserne om det er noget du skulle prøve? Så kan du læse vores artikel omhandlende økonomien bag et sommerhuskøb her: Økonomien bag et sommerhuskøb.

Du kan også se en video på YouTube der forklare boligbytte lige her: House Exchange explained

Skriv et svar

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.