22/04/2024

dinformue.dk

Dit digitale kompas i økonomiens verden

Skift bank for at få bedre tilbud

4 min read
Skifte bank - bankskifte

At skifte bank er nemt. Helt simpelt er det blot at kontakte den bank, som du gerne vil være kunde med – og så hjælper de dig videre.

Når du skifter bank skal du forberede dig på at skulle igennem tre faser:

 1. Økonomisk godkendelse
 2. Legitimation / AML-onboarding
 3. Få oprettet de rette produkter i form af konti, kort og andre relevante produkter

Ovenstående er en primitiv måde at beskrive hvordan du skifter bank. Alle banker er forskellige og kan have deres egen indgangsvinkel til hvordan de vil lande dig som kunde. Brancheforeningen Finansdanmark har lavet en kort beskrivelse af de mest gængse spørgsmål du har, når du skifter bank.

Økonomisk godkendelse når du skifter bank

Det første – og vigtigste – som banken skal gøre er at godkende dig økonomisk. Typisk skifter du kun bank hvis du skal have foretaget en økonomisk transaktion. (fx det at købe hus, få nye forsikringer eller have undersøgt din pensionsordning)

Det som de fleste banker vil bede dig om at dokumentere er:

 • Årsopgørelsen (nogle gange for 2-3 år)
 • Budget
 • Pensionsinfo
 • Lønsedler
 • Dokumentation for restgæld

Herudover kan der være yderligere oplysninger hvis der fremgår renteudgifter til staten på din årsopgørelse.

Som ny kunde bør du kunne blive prioriteret til at få din låneansøgning gennemgået.

Husk din legitimation når du skifter bank

Noget af det vi hører oftest er at bankerne spørger efter legitimation, når de skal til at oprette dig som ny kunde. Dette er helt normalt. Ja, faktisk er det deres pligt for at de kan overholde lovgivningen.

Det er forskelligt hvordan de danske banker klarer håndteringen når de skal oprette nye kunder – nogle beder blot om at få tilsendt kørekort og sundhedskort, men andre kræver at du udfylder en formular.

Når du skifter bank er det en god idé at have en digital kopi klar af:

 • Kørekort
 • Sundhedskort
 • Dåbsattest
 • Evt. andre relevante dokumenter hvis du er udenlandsk statsborger

Oprettelse af nye bankprodukter

Skifter du bank, skal du huske at få oprettet dine nye produkter korrekt fra starten af. Gør det gerne så nemt for din rådgiver som muligt ved at tydeliggøre hvad du har i dag og hvilke forventninger du har til fremtiden.

At få lukket gamle og almindelige indlånskonti er gratis – og i stedet for at du skal tage dialogen med din gamle bank, kan din nye bank gøre dette for det.

Den nye bank skal ligeledes sørge for at du får flyttet dine betalingsserviceaftaler, således at disse ikke skal oprettes på ny.

Med den detaljerede beskrivelse over hvilke produkter du gerne vil have, skal du også huske at nævne dine pensionsordninger, kassekreditter, lån mv.

Hvorfor skal man overveje at skifte bank?

Der er flere grunde til, at nogen mennesker overvejer at skifte bank. Her er nogle af de mest almindelige årsager:

 1. Bedre renter og gebyrer: En af de primære årsager til at skifte bank er at finde en bank, der tilbyder bedre rentesatser på indlån eller lavere gebyrer på forskellige typer konti og tjenester. Hvis du føler, at din nuværende bank ikke giver dig konkurrencedygtige betingelser, kan det være en god idé at se efter en anden bank.
 2. Bedre kundeservice: Kundeservice er vigtig, når det kommer til bankforhold. Hvis du ikke er tilfreds med den service, du får fra din nuværende bank, kan det være en god grund til at skifte til en anden bank, der har et bedre ry for kundeservice.
 3. Udvidede tjenester: Nogle mennesker ønsker at skifte bank, fordi de har brug for eller ønsker at få adgang til forskellige finansielle tjenester, som deres nuværende bank ikke tilbyder. Det kan omfatte ting som investeringsrådgivning, forsikringsprodukter eller specialiserede lånemuligheder. Hvis du har specifikke behov, som din nuværende bank ikke opfylder, kan det være en god idé at lede efter en bank, der kan opfylde disse behov.
 4. Teknologi og innovation: Nogle mennesker ønsker at skifte bank for at drage fordel af nyere teknologi og digitale tjenester. Hvis din nuværende bank ikke tilbyder den online- eller mobilbankoplevelse, du ønsker, kan det være en god idé at skifte til en bank, der er mere avanceret inden for disse områder.
 5. Etablering af relationer: Nogle personer ønsker at have et personligt forhold til deres bank og deres bankrådgiver. Hvis du ikke føler, at du har en god relation til din nuværende bank eller bankrådgiver, kan det være en faktor, der får dig til at overveje at skifte bank.

Husk altid at undersøge grundigt, inden du træffer en beslutning om at skifte bank. Sammenlign betingelser, gebyrer, renter, og sørg for, at den nye bank opfylder dine specifikke behov.

 

Skriv et svar

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.