18/07/2024

dinformue.dk

Dit digitale kompas i økonomiens verden

Få den bedste start på dine investeringer

3 min read
bedste investeringer starter her

Find en god platform

Det er trin 1 når du skal have en god start på dine investeringer.

Hvis du erkender at du ikke er god til at læse grafer. Læse markedsanalyser eller lave dem. Det kan også være at du ikke er god til det med skattefar når det kommer til investeringer.

Så er det helt OK, for der er en platform for en sim dig!

Du har nemlig brug for en platform og en app hvor det er NEMT at indsætte penge. NEMT at købe værdipapirer og NEMT at sælge igen og få dine penge retur.

Denne platform hedder Nordnet.

Nordnet er i princippet en bank hvor du kan have dine penge stående. Dine penge er sikret af den garanti som almindelige banker i Danmark også har, hvilket sikre dig de første 750.000 kr. i tilfælde af konkurs.

På Nordnet kan du handle værdipapirer som når du køber nyt tøj online. Nemt, enkelt og lige til, hvilket er den helt perfekte måde at starte dine investeringer på.

Oprettelse og klargøring til dine investeringer hos Nordnet

Det tager bestemt ikke lang tid at oprette en konto hos Nordnet. Du skal besvare nogle spørgsmål og sende noget billedlegitimation til dem. Det kan gøres via deres app, rigtig let. Og ligeledes på via computeren.

Når du har oprettet dig på Nordnet, kan du oprette et depot til dine investeringer. Du vil ikke kunne undgå at se hvordan du opretter det og faktisk er det bare en knap du skal trykke på – du skal slet ikke rigtig oprette noget manuelt.

Når du har fået oprettet et depot, ser du at du har fået et konto- og registreringsnummer som du også har hos din nuværende bank og dine nuværende bankkonti.

Til dette registreringsnummer og kontonummer kan du overfør penge – fx 750 kr.

Bemærk:

  • Nordnets konti er tilknyttet Danske Bank. Hvorfor din netbank måske siger Danske Bank i stedet for Nordnet.
  • Af samme årsag tager det en ekstra dag med en bankoverførsel. Hvis du fx laver en straksoverførsel, så kommer pengene først til en konto hos Danske Bank og så bagefter til din konto hos Nordnet.

Nu er du klar til dine første investeringer!

Når pengene er landet hos Nordnet, kan du nu foretage dig dine investeringer. Det er her hvor det fungerer ligesom hvis du køber tøj på nettet.

Du kan følge dine investeringer på både app’en og deres hjemmeside når du vil, så længe du har internet.

Ikke mere du skal gøre

I forhold til skat, så skal du ikke tænke på den del. Nordnet indberetter direkte til skat for dig. Det gør de én gang om året, nemlig d. 31/12 hvor der bliver gjort status for kalenderåret og dine investeringer. Så vil du herefter blive reguleret i skat automatisk når du får din næstkommende årsopgørelse efter d. 31/12.

Hvis du ikke er helt overbevist endnu om hvorfor du skal foretage investeringer, så kan du eventuelt få nogle gode overvejelser her: Hvorfor bør du overveje at investere.

Disclaimer:

Denne artikel indeholder affiliatelink. Finansielle instrumenter kan både stige og falde i værdi. Der er en risiko for, at du ikke får de investerede penge tilbage. Omtalen af de konkrete værdipapirer og investeringer er ikke en anbefaling vedrørende disse, og er ikke et tilbud eller opfordring til tilbud om køb eller salg. Historisk afkast er ingen garanti for fremtidigt afkast. Finansielle instrumenter kan både stige og falde i værdi. Der er en risiko for, at du ikke får de investerede penge tilbage. Inden du investerer i en fond, bør du læse prospektet, som er tilgængeligt hos fondsselskabet og central investorinformation, som du finder i ordreafgivelsesvinduet samt på fondens produktside på nordnet.dk

Skriv et svar

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.