18/07/2024

dinformue.dk

Dit digitale kompas i økonomiens verden

Alternativ investering i projekter

3 min read
Alternativ investering

En uset, men ikke ubetydelig investering

Der er mange måder hvorpå du kan foretage en investering. Når vi omtaler investering, så er det penge du bruger på noget, som gerne skulle blive mere værd.

Altså, dine penge skal blive til flere penge = investering.

Der findes rigtig mange gode muligheder for investering. Det kan både være puljer. Det kan være fonde. Det kan være fast ejendom, som du i øvrigt kan læse mere om her: økonomien bag et sommerhuskøb.

Det kan såmænd også være ure, vine og kunst.

En investering kan være mange ting, og derfor er der også altid mindst ét alternativ. Et godt bud på en alternativ investering kommer vi nærmere ind på nu.

Projektinvestering som supplement

Noget der alligevel ikke er ret mange der gør, er at investere i projekter. “Ret mange” er naturligvis subjektivt. Men i forhold til hvor mange der rent faktisk foretager investeringer. Ja, så er der plads til flere når det kommer til projekter.

Projektinvestering er et godt alternativ idet det er et godt supplement til nuværende investeringer og her er bl.a. hvorfor:

  • Køber du aktier i én virksomhed, er du sårbar overfor den virksomhed. Det kan fx være en bilproducent. Investerer i en bilproducents aktier så er du sårbar overfor de udfordringer virksomheden kan have med at tjene penge. Der er udfordringer i forbindelse med forventningerne til markedet. Og i princippet kan alle politikere sige at vi ikke skal have dieselbiler mere og så derfor kun skal levere elbiler. Men hvis ikke bilproducenten kan omstille sig ret hurtigt, ja så går det den forkerte vej. Vi så noget lignende med Volkswagen da det kom frem at de havde fiflet med CO2-opgørelsen på deres biler.
  • Ved en alternativ investering som i et projekt, så er du også sårbar. Men din samlede portefølje af investeringer er mindre sårbar. Det er den fordi at selvom du har Volkswagen i din portefølje og det går dårligt for dem, så har du stadig din projektinvestering.
  • Projektinvesteringer giver typisk et godt afkast og har en relativ balanceret risiko. Det betyder at det derfor egner sig både som en god startinvestering, men også som godt supplement. Spil dog ikke alle pengene på rød!
  • Din investering bliver i noget du helt selv har valgt. Det er altså et projekt du synes er FEDT og GODT. Noget DU gerne vil bakke op om og på en eller anden måde være en del af. Det vil give dig en særlig følelse af at du har gjort en god investering, når du kender projektet. Det kan modsat være Volkswagen som aktie, idet du måske ikke ved om der sidder nogen hos Volkswagen og vil lave biler der køre på kul, som du ikke vil støtte op om. Det slipper du så for ved en projektinvestering som et godt alternativ.

“Jamen hvordan kommer jeg så i gang?!”

Et rigtig godt sted at starte vil være hos Kameo.

Her er der mange års erfaring. Gode og meget spændende projekter i både Danmark, Sverige og Norge.

Gå ind på deres hjemmeside og se projekterne ad. Det kræver ikke meget før du er i gang. Hvis du ikke har lyst til at binde dine penge i lang tid, så er der også projekter over fx 11 måneder. Så du har god mulighed for at prøve det af og se om det er noget for dig.

 

Skriv et svar

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.