22/04/2024

dinformue.dk

Dit digitale kompas i økonomiens verden

Hvornår har du sidst tjekket dine forsikringer?

5 min read
Tjek forsikringer

Tjek forsikringer!

Det har du nok hørt før, men det er også vigtigt! Der kan løbende være mange forskellige ting som gør at du måske ikke har de helt rigtige forsikringer i dag, som du havde sidst du ellers valgte dem.

At få set sine forsikringer igennem er en god måde at pleje din formue på. Din formue er nemlig afhængig af både dine forsikringspræmier og ikke mindst hvordan du er dækket forsikringsmæssigt hvis noget går galt og du derfor skulle få brug for dine forsikringer.

I denne artikel får du nogle årsager til hvorfor det kan være en god idé at få set dine forsikringer igennem jævnligt (læs: hvert, eller hvert andet år).

Forsikringsselskaber ændrer dækningerne på dine forsikringer

Det sker af og til at forsikringsselskaber ændrer vilkårene på dine forsikringer og måske endda uden du bemærker det. Du skal huske på at når de i princippet ændrer på vilkårene i dine forsikringer, så ændrer de også på hvordan din formue er dækket – og det skal vi nødig have!

Der kan være flere årsager til at forsikringsselskaber ændrer på vilkårene i dine forsikringer. Et af dem kan fx være at der kollektivt sker en forbedring af en forsikring som ikke kan undgås. Men det betyder i samme omgang at prisen på forsikringen også hæves og hvis du ikke har lyst til en merpris, kan det sagtens være at du kan få en fortsat god dækning til en mindre pris. Men opdager du når vilkårene ændrer sig?

Næppe.

Du husker måske svagt en besked fra et forsikringsselskab i e-Boks som du så lykkeligt har glemt mens du havde en god dag på arbejdet.

For dig og for din formue kan det være en rigtig god idé at få set dine forsikringer igennem jævnligt så du altid præcist ved hvordan du er stillet i forskellige situationer. Det er nu heller ikke altid at det er helt klart hvad ”udvidet rørskade” f.eks. dækker når har brug for den, selvom du kan læse den flot på din forsikringspolice.

Forsikringsselskaber har forskellige dækninger

Det kan være en meget, meget god idé hvis du får forsikringstilbud fra flere forskellige forsikringsselskaber end bare lige et eller to. Forsikringsselskaber kan nemlig have meget forskellige dækninger. Det kan være at ét forsikringsselskab er gode til bilforsikringer og har dækninger du ikke kan få andre steder, hvor nogle er bedre på husforsikringer osv. Det kan derfor være rigtig, rigtig godt for dig at få tjekket dine forsikringer igennem og få flere forskellige tilbud.

Det ér altså ikke altid de billigste der er de bedste. Men dem der har lige præcis de dækninger du har brug for, koster hvad de nu gør. Men hvordan du og din formue er dækket er op til dig og en lille smule initiativ til at få nogle forskellige tilbud på forsikringer fra forskellige forsikringsselskaber.

Din formue forbedres eller ændres – har du de rigtige dækninger?

Hvis du både har lån, bil og måske endda hus, motorcykel, båd eller lignende. Det kunne såmænd også være en værdifuld cykel, så er det også en rigtig god idét at få tjekket dine forsikringer løbende som din formue bliver større og større.

Samtidig, hvis du er helt tilbage på ”startfeltet” så er det også en god idé.

I takt med at du afvikler gæld hurtigere end det du ejer (hus, bil, båd…), vil din formue blive bedre. Det passer også i samme omgang som med at pengene på din opsparingskonto bliver ændret. Selv hvis du ikke har nogen gæld, men blot bliver ved med at købe flere og flere ting som er relativt værdifulde, så er det også med til at forøge din samlede formue.

Eksempel:

Du er eller har lige været studerende. Du er gået fra en lejlighed på 50 m2 og skal nu flytte i hus, enten som du køber eller skal bo til leje i, men hvor huset er 150 m2. Du har sparet op på din opsparingskonto og du har nu købt møbler til at fylde alle 150 m2 ud med de møbler du gerne vil have.

Spørgsmål:

Kan du være tilfreds med den samme dækningssum fra forsikringen hvis der sker brand i dit hus, som der kan i lejligheden før?

Svaret skal være nej. Hvis svaret ikke er nej, så er det fordi du har været overdækket før og/eller du ikke har en idé om at mange bække små i høj grad passer til indbo.

Derfor er det en god idé også at få tjekket dine forsikringer løbende som du ved med sikkerhed at din formue bliver forbedret, for at sikre dig selv og din formue bedst muligt mod hvad end verden kan byde dig.

Der er flere endnu …

Her fik du blot et par eksempler på hvorfor det kan være en god idé at få gennemgået dine forsikringer engang i mellem i forbindelse med at du aktivt plejer din formue. Din formue er på alle måder afhængig af at du sørger for at helgardere den. For din egen skyld, så vil det også betyde at i samme omgang som du beskytter din formue, så beskytter du også din egen fremtid og muligheder herved.

I dette blogindlæg er der lagt vægt på sikkerheden i din formue. Det betyder også at når der er lagt vægt på hvordan du sikre din formue aktivt, at her er der ikke taget højde for priserne på forsikringer hos forskellige forsikringsselskaber. Priserne hos forskellige forsikringsselskaber er absolut heller ikke ubetydelig i forhold til at styrke din formue.

Hvis du naturligvis kan spare et par tusinde om året på forsikringer hos et forsikringsselskab i stedet for et andet forsikringsselskab, så er det fuldstændigt med til at forøge din formue, medmindre besparelsen går direkte i familiepizza og light sodavand.

Angående priser på forsikringer og i forhold til hvordan du her ved besparelse også aktivt kan stå for at forbedre din formue, kommer vi ind på i et andet blogindlæg.

Vi håber at du med denne artikel vil tage hånd om din nuværende formue og ikke mindst fremtidige formue ved at gøre aktive handlinger i forbindelse med forsikringer.

Hvis du vil have lidt yderligere information om hvordan du kan forstå dine forsikringer, så kan du helt lavpraktisk få et indtryk af det her.

Skriv et svar

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.