30/05/2024

dinformue.dk

Dit digitale kompas i økonomiens verden

Spar penge på forsikringer sådan

4 min read
Spar penge på forsikringer

Er du tilfreds med dine forsikringer?

Det er et vigtigt spørgsmål at stille sig selv. Om du er tilfreds med dine forsikringer eller ej.  Det er også vigtigt at du definerer hvad der gør dig tilfreds. Det du skal overveje er:

 • Pris
 • Dækninger
 • Ønsker
 • Behov
 • Virksomheden du har dine forsikringer hos
 • Andet ?

Prisen er én ting. Og den er formodentlig også den vigtigste når vi snakker om forsikringer.

Derudover er der dækningerne og dine ønsker samt behov, som skal matche. De skal i hvert fald helst matche hinanden der hvor du har dine forsikringer i dag.

Men hvordan er virksomheden og betyder det noget for dig? Betyder det noget for dig hvis nogle forsikringer er lidt dyrere. Hvis du til gengæld ved at forsikringsselskabet er bæredygtigt?

Hvis de billigste forsikringer også er de mest bæredygtige, ville vi nok alle vælge dem. Men sådan er det oftest ikke. Hvis du så vælger lidt dyrere forsikringer, så giver du måske afkald på at købe økologisk mælk eller lignende handling.

Hvis du derimod sparer penge på forsikringer, så har du mere råd til at købe økologisk. Og på anden vis være bæredygtig. Det vil altså sige at du kan imødekomme dit (i dette tilfælde) teoretiske ønske om at være bæredygtig generelt.

Så er du tilfreds med dine forsikringer? 

Overvej de forskellige punkter og om du er tilfreds med dine forsikringer i dag. Hvis du er den mindste grad i tvivl, så hæld nærmere til at spare penge på dem i stedet.

Så nemt er det

At spare penge på forsikringer er NEMT.

Du kan med meget stor fordel bruge ganske få minutter finde ud af om du kan spare penge på forsikringer.

 1. Gå ind på Findforsikring.dk
 2. Tryk på de forsikringer du ønsker et tilbud på
 3. Svar på spørgsmål (ca. 5-10 minutter)
 4. Vent på din besparelse

Hvis vi antager at det tager 10 minutter. Og at du ønsker tilbud på indboforsikring, husforsikring, bilforsikring og 3 ulykkesforsikringer.

Hvis du kan spare ca. 2.400 kr. på de forsikringer om året, så er det 200 kr. i måneden.

Med andre ord, så bruger du 10 minutter på at spare 2.400 kr. hvilket alt andet lige er en timeløn på 14.400 kr. – bare for at sætte det lidt i perspektiv!

Mere end blot at spare penge

Dit udgangspunkt er at spare penge på forsikringer. Men der er andre goder ved din handling for at undersøge dette.

Blandt andet kan du blive udfordret på de andre områder som vi kom ind på før. De områder som du skal overveje for om du er tilfreds eller ej med dine forsikringer. Der er en god sandsynlighed for at du finder nye forsikringsdækninger og sammensætninger. Måske passer de bedre end det du har i dag, og måske gør de ikke. Men på denne måde får du mulighed for at klarlægge dine behov og ønsker endnu mere.

Dette er særdeles også godt, hvis du i forvejen ikke kan sætte flere ord på om du er tilfreds med dine forsikringer.

Udnyt besparelsen for bedre formue

Lad os sige du kan spare 3.600 kr. på forsikringer om året, for at gøre det nemt. Det er 300 kr. i måneden. I dag har du allerede accepteret at dine forsikringer skal koste 3.600 kr. mere end det du skifter til.

Spar penge på forsikringer kan udnyttes på gode måder:

 • Investér besparelsen! Med den nævnte besparelse på 300 kr. i måneden, så kan du se det som en gave, at du kan investere 300 kr. i måneden. Det er 300 kr. som du havde givet afkald på, men som nu kan vokse, vokse og vokse! Det er med til at forbedre din formue, dine fremtidige vilkår og endnu bedre – din fremtidige økonomiske frihed!
 • Indsæt besparelsen på en pensionsordning. Vi mangler stadig at finde nogen der rent faktisk ønsker at arbejde til de er ældre end 60 år. Som stadig har mere end 15 år tilbage på arbejdsmarkedet. Smid pengene ind på fx en ratepension eller en livrente. Så kan du endda få fradrag for dine indbetalinger. Med fradrag, vil det sige at du altså kan smide 450 kr. ind på en skattepligtig pensionsordning, uden at du vil bemærke det i din økonomi.
 • Et andet alternativ er børneopsparinger. Det er langt fra alle der får indbetalt alle 72.000 kr. som er loftet på en traditionel børneopsparing. Mange vil mene det er en god idé at unge ikke får det. Men samtidig vil de fleste også gerne give deres børn den allerbedste start på voksenlivet. Det gør de bl.a. med en børneopsparing der er klar til deres fremtid.

 

Alle 3 forslag har i en eller anden grad en selvfølge af investering over sig. Er du ikke helt habil med investeringer endnu, kan du med fordel læse Denne korte artikel om investering.

 

Spar penge på forsikringer og god fornøjelse med at forbedre din formue herved! 🙂

Skriv et svar

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.