25/06/2024

dinformue.dk

Dit digitale kompas i økonomiens verden

Er det nu du skal sælge din bolig?

3 min read
Sælg din bolig

Hvorfor skal du sælge din bolig?

Der kan være mange fordele for dig at sælge din bolig. Såvel kan der også være nogle grunde til hvorfor du ikke skal. Her vil vi vende både fordele og ulemperne ved at sælge din bolig.

… og ikke mindst finde ud af om det er aktuelt for dig!

Hvorfor?

  • Det er ikke sikkert at din bolig stadig opfylder alle dine behov. Samtidig kan det også godt være at din bolig overdækker dine behov. Hvis ikke din bolig dækker dine ønskede behov = sælg, og find noget nyt. Hvis din bolig overdækker dine behov = sælg, og find noget nyt. Find noget der kun lige dækker dine behov og se om du kan frigive nogle penge i hverdagen.
  • Realisér din kursgevinst. Denne henvender sig naturligvis til de der har fastforrentede lån. Både dem som allerede HAR foretaget en op- eller skrå konvertering såvel som de der ikke har. Hvis du har lavet en konvertering af dit fastforrentede lån, så er det nu du kan realisere din gevinst i “cool cash”. Hvis du ikke har, så vil det ligeledes ske ved et salg.*
  • Et frisk pust? Et nyt projekt? Nu har du haft en bolig hvor du formodentlig har tænkt: “Det her kunne være fedt!” om nogle projekter. Projekter som ikke er blevet til noget og som måske heller ikke giver mening mere. Måske er det nu det skal til? En ny bolig hvor du kan være kreativ og udleve nogle projekter der kunne være noget for dig.
  • Fordi det er nemt! Det er rigtig nemt at finde ud af om det er nu, eller hvornår det skal være. Mere end 9 ud af 10 ser det økonomiske perspektiv; “Kan det svare sig?”. Det er nemt at finde ud af om det kan og hvordan økonomien står til – find ud af hvad dine næste skridt er nedenfor.

* Det er korrekt at idet du har fået en kursgevinst ved en konvertering, betyder det også at din bolig er faldet i værdi. Det er dog mindre end 4% af alle boliger i Danmark der er faldet mere i værdi, end kursgevinsten har været.

Hvorfor ikke? 

  • Dit hus rummer præcist og ukritisk alle dine ønskede behov til perfektion.
  • Du føler dig ikke tryg ved boligmarkedet og vil måske ikke kunne sove om natten for at træffe en beslutning herom.
  • Du ønsker ikke at pleje din formue 😉

Få en hurtig vurdering som udgangspunkt fra sofaen!

Vurderingen for du hos Valuea.dk.

Her får du et udgangspunkt af en vurdering.

Efterfølgende får du mæglervurderinger som er realistiske. Det er bl.a. også her du finder ud af præcis hvad der ellers skal ske og hvordan, hvis du vælger at sælge din bolig.

Når du har fået din 1. vurdering direkte fra sofaen her om mindre end 2 minutter og efter du har fået den 2. vurdering fra en mægler. Så ved du hvor stort et “overskud” du eventuelt vil få.

Note: Har du fastforrentede realkreditlån som du ikke har konverteret endnu. Eller som eventuelt er et par procent lavere end den aktuelle i dag, kan du anmode om et salgsbudget fra mægleren. Salgsbudgettet fortæller præcist hvor meget der er til dig efter salget af din bolig.

Skal du ikke sælge alligevel?

Så kan det være at du kan få nytte af at læse denne artikel: Skab friværdi i din bolig. Artiklen fortæller dig hvordan du kan få en større friværdi som kan udnyttes til alt muligt andet. Om det er investeringer, lavere bidragssats, bilkøb mm.

Skriv et svar

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.