22/04/2024

dinformue.dk

Dit digitale kompas i økonomiens verden

Har du tilpasset dine forsikringer?

4 min read
Tilpas forsikringer

Tilpasning af forsikringer når der sker ændringer i livet

Dine forsikringer tilpasser ikke sig selv. Op mod 78% tilpasser ikke sine forsikringer når der reelt er behov for det. Men det kan også være du har svært ved at gennemskue hvornår du bør få tjekket dine forsikringer. Det kan også være du ikke ved hvordan du rigtig gør? Det kan endda også være at du hverken ved hvad guleroden er, samt ulempen ved ikke at gøre det.

Her skal vi prøve at gøre dig klogere på hvorfor det er en god idé.

Tilpas dine forsikringer når

der som nævnt sker ændringer i dit liv. Men hvilke ændringer kan det være? Her får du nogle bud:

 • Du skifter arbejde
  • Der findes rigtig, rigtig mange forskellige stillingsbetegnelser. Hvis du er havnet i den forkerte, så er der en risiko for at dit forsikringsselskab ikke vil dække det fulde beløb. Også selvom du har betalt den fulde forsikringspræmie. Det er dit eget ansvar at fortælle dit forsikringsselskab hvad du laver til daglig.
 • Som tiden normalvis går
  • Her er der tale om din indboforsikring. Den forsikring der dækker dit tøj, dine møbler og alt inventar i hjemmet ved fx brand. Danskerne hævder i adskillelige undersøgelser at de ikke har noget af værdi, men realiteten er noget andet. Hvor langt kan du helt oprigtigt komme for 800.000 kr. hvis du skal købe ALT igen? Du bør tilpasse din indboforsikring som du løbende erhverver dig nye ting. Dyrere genstande og særligt hvis du har materialistiske investeringer i hjemmet.
 • Du får børn
  • Det siger vidst sig selv, at du bør huske at få dine børn forsikret også
 • Du får dig en hobby der “koster lidt”
  • Om det er veteranbiler eller faldskærmsudspring. Uanset bør du kontakte dit forsikringsselskab hvis du på en eller anden måde begiver dig ud i en fritidsaktivitet som alt andet lige giver en større risiko for at du kommer til skade.

Dette var bare nogle eksempler på hvorfor du bør få tilpasset dine forsikringer.

Få et forsikringstjek hos Findforsikring.dk

Her kan du nemt få tilbud på dine forsikringer. Her får du 3 forsikringstilbud fra andre forsikringsselskaber der kan få lov til at byde på lige netop dig og dine forsikringer.  Du kan naturligvis også selv forsøge at kontakte andre forsikringsselskaber, det giver dog muligvis ikke samme effekt. Når du gør det via findforsikring.dk så ved forsikringsselskaberne godt at de er i konkurrence med hinanden. Forsikringsselskaber du blot kontakter ved ikke hvor meget konkurrence de er i.

Du kan også prøve kræfter med et nyere forsikringsselskab hos hedvig.dk. Hedvig har brugt ressourcer på at se hvordan man IKKE skal drive forsikringsselskaber og har derfor stærke priser og dækninger du kan tilpasse netop dig!

Guleroden 🥕

Prisen er helt klart én gulerod. Derudover er det også godt for dig at få dine forsikringer tilpasset så de matcher dit behov. Hvis du virkelig vil styrke din formue på lang bane, så læs med her:

Hvis du har forsikringer i dag for 25.000 kr. og du får et tilbud fra findforsikring.dk på 20.000 kr. Så sparer du derved 5.000 kr. om året. Du har i dag allerede den udgift på de 25.000 kr. om året. Besparelsen kan du derfor med stor fordel begynde at investere, så pengene hurtigt kan blive til flere.

Denne finte kan du også med mange andre udgifter du finder en billigere løsning på. Du har allerede accepteret den høje pris, du har styr på det i dit budget. Derfor kan du reelt set også undvære det – alt andet lige.

Ulempen 👎

Den primære ulempe er uden tvivl at du skal være lidt opmærksom alligevel. Hvis du har dine forsikringer via banken eller et selskab du har haft i mange år. Vel og mærke et selskab du også har tilpasset dine forsikringer hos løbende. Så kender de dig typisk også bedst og kan dække dig bedst. Hvis du taler med en helt fremmed skal du alligevel være lidt opmærksom på at alle aftalerne kommer med. Du kan dog nemt selv sørge for det, ved at skrive vilkår og behov ned imens du taler med forsikringsmægleren.

Skriv et svar

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.