30/05/2024

dinformue.dk

Dit digitale kompas i økonomiens verden

Ekstra penge til førtidspensionister [2024]

9 min read
Et billede med teksten 'Ekstra penge til førtidspensionister'. Billedet viser en pengebunke med danske mønter og sedler, som symboliserer ekstra indkomst. Det illustrerer muligheden for at tjene ekstra penge som førtidspensionist og forbedre ens økonomiske situation

Ligesom alle andre der har oplevet store stigninger på deres varme- og elregning står førtidspensionister over for en række økonomiske udfordringer. De konfronteres dagligt med økonomiske bekymringer, der kan være overvældende og ofte resultere i følelser af isolation og håbløshed.

Vi håber derfor at vi med denne artikel kan bidrage til at man kan se lys for enden af tunnelen for disse borgere, da der er blevet afsat ekstra midler til at støtte deres økonomiske trivsel. Det endelige mål med artiklen er at give extra penge til førtidspenionister – eller i hvert fald at de får frigivet flere penge.

Gode måder at tjene ekstra penge til førtidspensionister 2023

Som førtidspensionist kan det være udfordrende at finde måder at tjene ekstra penge på grund af de begrænsninger og vilkår, der er forbundet med førtidspension. Dog er der stadig nogle muligheder for at tjene lidt ekstra indkomst, afhængigt af dine fysiske evner og interesser. Her er nogle forslag til hvordan man kan tjene ekstra penge til førtidspensionister:

 1. Freelance-arbejde: Hvis du har særlige færdigheder eller ekspertise inden for et bestemt område, kan du overveje at arbejde som freelancer. Der er mange online-platforme, hvor du kan finde freelance-opgaver inden for områder som skrivning, oversættelse, grafisk design, webudvikling og meget mere. Du kan arbejde hjemmefra og tage opgaver, der passer til dine evner og helbredstilstand. Dette er nok også den nemmeste måde at få ekstra penge til førtidspensionister, da det blot kræver at du laver et opslag på Facebook, Fiverr el. lignende.
 2. Undervisning eller konsulentarbejde: Hvis du har erfaring eller viden inden for et bestemt område, kan du overveje at tilbyde undervisning eller konsulentarbejde. Dette kan gøres enten personligt eller online, afhængigt af dine præferencer og muligheder. Du kan for eksempel tilbyde privatundervisning, workshops eller rådgivning inden for dit ekspertiseområde.
 3. Produktanmeldelser og undersøgelser: Du kan tilmelde dig forskellige online-platforme, hvor du kan tjene penge ved at tage undersøgelser eller skrive produktanmeldelser. Selvom dette måske ikke giver en stor indkomst, kan det være en let måde at tjene lidt ekstra penge på i din fritid.
 4. Håndværk og kunst: Hvis du er kreativt anlagt, kan du overveje at lave håndværk eller kunst og sælge det online eller på lokale markeder og messer. Du kan oprette en onlinebutik eller bruge platforme som Etsy til at præsentere og sælge dine produkter.
 5. Deling af viden: Hvis du har viden eller erfaring inden for et bestemt emne, kan du overveje at starte en blog eller en YouTube-kanal, hvor du deler dine tanker, råd og viden. Du kan tjene penge gennem annoncer, sponsorater eller donationer, når din kanal eller blog vokser i popularitet.
 6. Reducer dine udgifter ved fx at få en gennemgang af dine forsikringer.

Det er vigtigt at bemærke, at indkomst fra ekstra aktiviteter kan påvirke din førtidspension og eventuelle sociale ydelser. Derfor anbefales det altid at kontakte kommunen for at tjene til hvilke begrænsninger din førtidspension giver dig. Tjen ekstra penge i fritiden ved at begive dig ud i nogle af ovenstående forslag.

 

Salg af ejendele

En effektiv måde for førtidspensionister at tjene ekstra penge på er ved at sælge brugt tøj og andre genstande, de ikke længere har brug for. Der er mange online platforme og markedspladser, hvor de kan annoncere deres varer og nå ud til et bredt publikum. Ved at tage sig tid til at rydde op i deres skabe og identificere genstande, der stadig er i god stand, kan førtidspensionister opnå en supplering til deres løbende indtægt. Dette kan ikke kun give ekstra økonomisk støtte, men det kan også bidrage til at skabe mere plads og organisering i deres hjem.

Her kan du med fordel bruge loppemarkeder såsom Shoppeloppe til at tjene ekstra penge i fritiden.

Hvilke jobs kan du have som førtidspensionist?

Som førtidspensionist er der ofte visse begrænsninger for, hvor meget man må arbejde, samtidig med at man modtager førtidspension. Disse begrænsninger kan variere fra land til land og kan også afhænge af den specifikke pensionsordning eller lovgivning, der gælder i dit område. Her er nogle generelle retningslinjer:

 1. Indtægtsgrænser: Hvis man overskrider en bestemt grænse for hvor meget du tjener, kan det resultere i en reduktion eller ophør af førtidspensionen.
 2. Timebegrænsninger: Afhængig af hvilken førtidspenion du har fået bevilget, har førtidspenionister nogle begrænsninger for antallet af timer, en førtidspensionist må arbejde om ugen. Dette kan være en fastlagt timegrænse eller en procentdel af fuld arbejdstid.
 3. Begrænsninger for selvstændig virksomhed: Hvis man ønsker at starte sin egen virksomhed eller være selvstændig som førtidspensionist, kan der være særlige regler og begrænsninger, der gælder. Dette kan omfatte indtægtsgrænser, tidsbegrænsninger eller krav om at rapportere indkomsten regelmæssigt.

Det er vigtigt at være opmærksom på, at disse regler kan ændre sig over tid, og at der kan være forskelle afhængig af hvornår du har fået bevilget en førtidspension. Derfor anbefales det altid at kontakte kommunen eller andre rådgivere for at få præcise oplysninger om, hvor meget en førtidspensionist må arbejde i din specifikke situation.

Investering for førtidspensionister

Det er muligt for førtidspensionister at investere i en aktiesparekonto (ASK), så længe du overholder de krav og betingelser, der gælder for at åbne og bruge en aktiesparekonto. Aktiesparekontoen blev indført i Danmark i 2020 med skattefordele. Kontoen giver privatpersoner mulighed for at investere i danske og udenlandske aktier samt investeringsforeningsandele.

Her er nogle vigtige punkter at være opmærksom på:

 1. Krav til en aktiesparekonto: For at åbne en ASK skal du være fyldt 18 år og have et dansk CPR-nummer. Der er ingen specifikke krav om beskæftigelse eller indkomst for at åbne en ASK som førtidspensionist.
 2. Indbetalingsgrænse: Der er en øvre indbetalingsgrænse, som du skal overholde.Denne er i 2023 på kr. 106.600.
 3. Skattefordele: På en aktiesparekonto beskattes du kun af afkastet, når du sælger aktierne eller realiserer gevinster. Der er ingen beskatning af afkastet, mens det er investeret på aktiesparekontoen. Dette kan give skattefordele ved langsigtet investering.
 4. Investeringsvalg: Med en aktiesparekonto kan du investere i danske og udenlandske aktier samt investeringsforeninger. Det er vigtigt at overveje din risikovillighed og diversificere dine investeringer for at sprede risikoen. Er du helt ny på investeringsmarkedet anbefaler vi at du tager en snak med din lokale bank.

Det er altid en god idé at tale med en økonomisk rådgiver eller bank for at få specifik rådgivning om aktiesparekonto og hvordan det passer ind i din økonomiske situation som førtidspensionist. De kan give dig vejledning baseret på dine individuelle behov og mål.

At investere penge er en langsom vej til at få ekstra penge til førtidspensionister – men har du en lang nok tidshorisont burde det lykkedes.

Læs evt. også vores artikel om aktiesparekontoen her.

Tjen penge ved at spare penge – En god vej til at få extra penge til førtidspensionister

At være førtidspensionist kan være en udfordrende økonomisk situation, men der er måder at forbedre din økonomi på. En effektiv tilgang er at tjene penge ved at spare penge. Ved at udnytte smarte strategier og adfærdsmæssige ændringer kan du skabe ekstra penge til førtidspensionister og give din økonomi et løft. I denne artikel vil vi udforske forskellige metoder og tips til at spare penge og samtidig skabe en bedre økonomisk situation for førtidspensionister.

 1. Lav en budgetplan: En afgørende første skridt er at udarbejde en realistisk budgetplan. Identificer dine indtægter og udgifter nøje og se efter områder, hvor du kan skære ned. Prioriter dine nødvendige udgifter som bolig, sundhed og transport, men vær også opmærksom på potentielle områder, hvor du kan spare penge, såsom dagligvarer og underholdning.
 2. Minimer faste udgifter: Gennemgå dine faste udgifter, såsom abonnementer, forsikringer og telefonplaner. Overvej at opsige unødvendige abonnementer eller skifte til billigere alternativer. Forhandle med udbydere for at opnå bedre priser og betalingsbetingelser. Ved at optimere disse faste udgifter kan du frigøre penge til andre formål – du vil derfor opleve at du har ekstra penge mellem hænderne.
 3. Reducer forbrugsudgifter: Se kritisk på dine forbrugsudgifter og identificer områder, hvor der er mulighed for besparelser. Køb ind med omtanke, sammenlign priser, og udnyt tilbud og rabatter. Overvej at ændre din livsstil ved at reducere unødvendige køb og fokusere på dine behov frem for ønsker.
 4. Energibesparelser: Spar penge på dine energiregninger ved at implementere energibesparende foranstaltninger. Brug energisparende lyskilder, sluk elektroniske apparater, når de ikke er i brug, og sørg for korrekt isolering af dit hjem. Ved at mindske dit energiforbrug kan du spare penge på lang sigt.
 5. Genovervej transportomkostninger: Transportudgifter kan være en betydelig udgift. Overvej alternative transportmetoder som cykling, offentlig transport eller samkørsel for at reducere omkostningerne til brændstof og bilvedligeholdelse. Hvis du har brug for en bil, kan du undersøge muligheden for at skifte til en mere brændstofeffektiv model.
 6. Spar på dagligvarer: Dagligvarer udgør en væsentlig del af de månedlige udgifter. Lav en indkøbsliste og hold dig til den for at undgå impulskøb. Udnyt tilbud og rabatter, og overvej at handle i discountbut. Kan du klare denne, er det en af de bedste måder at få ekstra penge til førtidspensionister på.

Tjen ekstra penge i fritiden med nogle af de øverste forslag. Eller som en hel modsætning til at tjene ekstra penge i fritiden, så kan du følge de råd. Det er en alternativ måde at tjene ekstra penge i fritiden på.

Udover ovenstående kan vi også vælge at få gennemgå dine forsikringspolicer for at se se, om du kan finde bedre tilbud eller kombinere forsikringer for at få rabatter og spare penge. Tal med din læge eller apoteket om mulighederne for at skifte til billigere generiske lægemidler og undersøg tilskudsordninger eller rabatprogrammer.

Lav gerne flere måltider derhjemme i stedet for at spise ude, da det ofte er billigere. Planlæg ugemenuer, køb ind efter behov og undgå madspild. Besøg dit lokale bibliotek, hvor du kan låne bøger, tidsskrifter, film og musik gratis. Biblioteker arrangerer også ofte arrangementer og kurser. En anden smart – men også lidt grænseoverskridende vej er at dele ressourcer med venner og naboer for at spare penge. I fællesskab kan I organisere fælles projekter, samle indkøb eller dele transportomkostninger. Kig efter brugte genstande og tøj, når du har brug for noget nyt. Genbrugsbutikker, loppemarkeder og onlineplatforme kan være gode steder at finde brugbare ting til en lavere pris.

Gennemgå og opdater løbende dine abonnementer og medlemskaber for at sikre, at du stadig får værdi ud af dem. Opsig abonnementer, du ikke bruger, og overvej billigere alternativer. Prioritér dit velvære ved at tage vare på din fysiske og mentale sundhed. Forebyggende foranstaltninger og sunde vaner kan bidrage til at reducere fremtidige skavanker og omkostninger hertil – hvilket på sigt giver ekstra penge til førtidspensionister.

Ved at implementere disse tips kan du frigøre ekstra penge som førtidspensionist og forbedre din økonomiske situation. Husk altid at tilpasse rådene til din individuelle situation og behov.

Vi håber du har fået glæde af ovenstående artikel og er blevet sat mere ind i hvordan man kan få ekstra penge til førtidspensionister 2023. Eller måske fået inspiration til at tjene ekstra penge i fritiden.

 

Skriv et svar

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.