30/05/2024

dinformue.dk

Dit digitale kompas i økonomiens verden

Hvad tjener en influencer?

6 min read
Hvad tjener en influencer?

Hvad tjener en influencer? Har du været på de sociale medier vil du hurtigt opdage, at der er folk som lever af at lave opslag, reklamere for virksomheder og poste videoer som en levevej. Disse mennesker bliver kaldt for en influencer. Men hvad tjener en influencer egentligt? Det vil vi give dig svar på i dag.

Mange influencer vælger at starte en virksomhed for at sætte deres projekt.

Hvad er en influencer?

En influencer er en person, der har opnået en betydelig følgerskare på sociale medieplatforme som Instagram, YouTube, TikTok, Twitter og andre. Denne følgerskare ser op til influenceren som en autoritet inden for et bestemt interesseområde. Dette kan variere fra mode og skønhed til fitness, rejser, madlavning eller endda mere specialiserede områder som teknologi, bæredygtighed eller personlig udvikling. Influencere bygger deres følgerskare ved at producere indhold, der er underholdende, inspirerende, og som giver værdi til deres målgruppe. Den stigende popularitet af influencere har ført til et skift i markedsføringsstrategier for virksomheder verden over. Traditionelle reklamekanaler har mistet noget af deres effektivitet, da forbrugerne i stigende grad stoler på anbefalinger fra personer, de følger på sociale medier. Dette har givet anledning til influencer-markedsføring, hvor virksomheder samarbejder med influencere for at fremme deres produkter eller tjenester.

Gennem samarbejder med influencere kan virksomheder nå ud til en målgruppe, der allerede har tillid til influencerens anbefalinger og meninger. Dette kan være særligt effektivt, da forbrugerne ofte opfatter influencere som mere autentiske og troværdige end traditionelle annoncer. Influencere formår at skabe personlige forbindelser med deres følgere, og deres anbefalinger kan have en stærk indvirkning på forbrugernes købsbeslutninger.

Typisk vil en influencer bruge en eller flere af følgende platforme:

 • Instagram
 • YouTube
 • TikTok
 • Twitter
 • Facebook
 • Pinterest
 • Snapchat
 • LinkedIn

Hvad tjener en influencer i Danmark?

Det er meget forskelligt hvad en influencer kan tjene i Danmark. Dette afhænger blandt andet af om en influencer er medlem af et netværk, kører solo, hvor mange opslag de enkelte influencers laver mv.

De helt store influencers i Danmark kan tjene op til kr. 100.000 for at lave et opslag, hvor de reklamerer for en virksomhed. Gør de deres arbejde til et job vil de fleste tjene det der svarer til en almindelig månedsløn – men vejen hertil er svær.

Indkomsten for influencere i Danmark varierer betydeligt og afhænger af flere faktorer, herunder influencerens popularitet, følgerskare, engagement, niche, samarbejder med virksomheder og de platforme, de er aktive på. Indtjeningsmulighederne kan være både direkte og indirekte og kan omfatte følgende:

 1. Samarbejder med Virksomheder: Influencere kan tjene penge ved at samarbejde med virksomheder og brands til at fremme deres produkter eller tjenester. Betalingen kan variere baseret på omfanget af samarbejdet, produktets værdi og influencerens forhandlingsevner. Honoraret kan være et engangsbeløb, gratis produkter eller en kombination af begge.
 2. Annoncer og Sponsorerede Indlæg: Influencere kan placere annoncer eller sponsorerede indlæg på deres sociale medieprofiler. De får betalt for at promovere indholdet for virksomheder eller brands.
 3. Affiliate Marketing: Influencere kan tjene penge gennem affiliate marketing ved at promovere produkter eller tjenester og tjene en procentdel af salget, der genereres gennem deres unikke affiliate links.
 4. Egne Produkter og Tjenester: Nogle influencere udvikler deres egne produkter, tjenester eller onlinekurser og tjener penge på salget af disse.
 5. Indtægter fra YouTube: Influencere, der opretter indhold på YouTube, kan tjene penge gennem annoncering og deling af indtægter fra videoer, hvis de er en del af YouTube-partnerprogrammet.
 6. Betalte Events og Optrædener: Populære influencere kan også blive betalt for at deltage i begivenheder, workshops, paneler eller foredrag.
 7. Mærkede Produkter: Nogle influencere indgår partnerskaber med virksomheder for at skabe deres eget mærkede indhold eller produkter, som de kan tjene penge på.

Det er vigtigt at bemærke, at indtjeningspotentialet varierer meget. Nogle mindre kendte influencere kan måske tjene et beskedent beløb, mens store, etablerede influencere med høje følgerskarer og stærk engagement kan tjene betydelige summer. Derudover kan indtægterne variere over tid på grund af ændringer i algoritmer, trends og konkurrence.

Sådan bliver influencers betalt

Influencere har adgang til forskellige afregningsmetoder, afhængigt af deres samarbejder, indholdstype og platforme. Her er nogle af de mest almindelige afregningsmetoder, som influencere bruger:

 1. Engangsbeløb: Dette er en af de mest almindelige metoder, hvor influenceren modtager et fast engangsbeløb for at lave og dele indhold, der promoverer en virksomheds produkt eller service.
 2. Gratis Produkter: I stedet for kontant betaling kan influencere modtage gratis produkter eller tjenester i bytte for at oprette indhold om dem. Dette kan være en god mulighed, især hvis produktet er værdifuldt eller relevant for influencerens målgruppe. Det er særligt en god mulighed at starte ud på.
 3. Provisionsbaseret Betaling: Influencere kan også tjene en procentdel af salget, der er genereret gennem deres unikke affiliate links. Dette kaldes ofte affiliate marketing og er en populær metode inden for e-handel og online salg.
 4. Pr. Visning eller Pr. Klik: Nogle platforme og virksomheder betaler influencere baseret på antallet af visninger, klik eller interaktioner, som deres indhold modtager. Dette er typisk inden for videoindhold og blogs.
 5. Royalties: Hvis influenceren er involveret i at skabe indhold, der genererer vedvarende indtægter (f.eks. en e-bog eller en onlinekursus), kan de modtage royalties, der er en andel af de løbende indtægter.
 6. Flat Rate plus Performance Bonus: Nogle samarbejder inkluderer en fast sats og en yderligere bonus baseret på præstationen af indholdet, såsom antallet af visninger, engagement eller salg.
 7. Kontraktbaserede Betalinger: Når influencere indgår længerevarende samarbejder, kan de modtage betalinger i flere rater i løbet af kampagnen eller samarbejdsperioden.
 8. Ad Revenue Sharing: Dette gælder især for influencere på YouTube, hvor de kan dele annonceringsindtægter med platformen baseret på antallet af visninger på deres videoer.
 9. Fast Månedlig Betaling: Nogle virksomheder tilbyder influencere faste månedlige betalinger for at opretholde en kontinuerlig tilstedeværelse og engagement.
 10. Betalte Rejser og Oplevelser: Nogle influencere modtager betalte rejser, ophold eller oplevelser i bytte for at dele deres oplevelser med deres følgere.

Afregningsmetoden afhænger af influencerens forhandlingsmuligheder, samarbejdspartnere og den specifikke opgave eller kampagne. Det er vigtigt for influencere at forstå de forskellige afregningsmetoder og sørge for, at de får en rimelig betaling i forhold til værdien af deres indhold og engagement.

Afhængig af forskellige faktorer, såsom influencerens popularitet, samarbejder, engagement og platforme, varierer betalingsstrukturen for agenter betydeligt. Som i mange andre brancher er der ingen fast standard, og betalingsaftalen mellem en influencer og deres agent kan variere baseret på individuelle omstændigheder og forhandlinger.

Typisk tager agenter en procentdel af de indtægter, som influenceren genererer gennem deres samarbejder og projekter. Denne procentdel kan variere fra omkring 10% til 20% eller mere, afhængigt af agenturet, influencerens popularitet og omfanget af arbejdet. For mindre kendte influencere er procentdelen ofte højere, da agenter arbejder hårdere for at fremme deres karriere og sikre dem lukrative samarbejder.

Det er vigtigt at bemærke, at agenter normalt kun modtager betaling, når de succesfuldt sikrer samarbejder eller projekter for influenceren. Dette betyder, at de har en stærk motivation til at forhandle og finde de bedst mulige muligheder for deres klienter. Derfor er en influencers succes ofte direkte knyttet til deres agents succes.

Mens betalingsstrukturen mellem influencer og agent kan variere, er gennemsigtighed og klare aftaler afgørende for et sundt arbejdsforhold. Influencere bør være grundigt informeret om deres agents betalingsstruktur og eventuelle yderligere gebyrer, før de indgår i samarbejder. På samme tid bør agenter sikre, at deres honorar er rimeligt og afspejler den værdi, de tilføjer til influencerens karriere.

I en verden, der konstant udvikler sig, vil forholdet mellem influencere og agenter fortsat være en essentiel faktor i at forme den måde, hvorpå influencere navigerer og blomstrer i det digitale landskab. Mens der ikke er nogen faste regler for, hvor meget en influencer skal betale sin agent, er det afgørende, at både influencer og agent arbejder sammen om at opnå gensidig succes og bæredygtige samarbejder.

Skriv et svar

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.