30/05/2024

dinformue.dk

Dit digitale kompas i økonomiens verden

Privatøkonomi i folkeskolen

2 min read
undervisning i privatøkonomi i folkeskolen

Privatøkonomi i folkeskolen bliver fortsat mere og mere udbredt. Som udgangspunkt får børnene i folkeskolen undervisning i simpel privatøkonomi i matematiktimerne, ligesom at de lære lidt om det i deres samfundsfagstimer.

Undervisningen i folkeskolen er delt op i følgende aldersgrupper:

  • 5-9 årige
  • 10-14 årige
  • 14-16 årige
  • 16 år og opefter

Undervisningen skal være med til at forbedre børn og unges forståelse for økonomi, og gøre dem i stand til at ligge et budget (en oversigt over deres indtægter og udgifter). Med et budget bliver de unge i stand til at administrere deres økonomi når de flytter hjemmefra.

Undervisning i privatøkonomi i folkeskolen bliver støttet op af undervisningsministeriet og den private sektor. Her har banker og revisorer mulighed for at melde sig på forskellige klasser, for at komme ud og bidrage med deres almindelige viden.

I undervisningen er der typisk medbragt:

  • Et oplæg der forklarer den simple privatøkonomi
  • Opgaver til de unge om budgetlægning

Undervisning i privatøkonomi folkeskolen

I undervisningen i privatøkonomi i folkeskolen lærer man om budgettering, opsparing, forbrug og gæld, investering og besparelser, samt hvordan man kan tage ansvar for sin økonomi og træffe informerede beslutninger om sin økonomi. For at træffe informerede beslutninger om sin økonomi skal man undersøge sine indkomster og udgifter, vurdere sin økonomiske situation, overveje sine mål og prioriteter, sammenligne alternativer og konsekvenser, og følge sin egen plan for sin økonomiske fremtid. Det er også vigtigt at lære om finansielle produkter og tjenester, så man kan vælge dem, der passer bedst til ens behov.

Hvad er et budget?

Et budget er en plan for hvordan din økonomi kommer til at se ud i fremtiden. Budgettet indeholder en forventning om indtægter og udgifter. Budgettet beskriver, hvordan pengene vil blive brugt til at opnå bestemte mål og prioriteter. Et budget fungerer som en styringsværktøj og hjælper med at sikre, at de tilgængelige midler anvendes hensigtsmæssigt og effektivt.

Skriv et svar

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.