30/05/2024

dinformue.dk

Dit digitale kompas i økonomiens verden

6 måder at fokusere på energioptimering

2 min read

Energioptimering er en effektiv måde, hvorpå du kan bevare salgsværdien af din ejendom på. Ved at energioptimere din ejendom får du reduceret omkostningerne, således at du og en evt. potentiel ikke skal betale det store i varme, særligt i en tid som i dag, hvor varmeudgiften blot stiger og stiger.

Det kan dog være svært at finde ud af hvor man skal starte. Både i forhold til hvilke projekter man skal starte med og hvordan man finder håndværkere. Vi giver her et overblik over 10 måder hvorpå du kan energioptimere dit hus på.

Leder du efter håndværkere kan vi anbefale at du benytter dig af 3byggetilbud.dk.

6 veje til energioptimeringen

  1. Start med at få foretaget en termografisk undersøgelse. Med en termografisk undersøgelse kan du let finde ud af hvor dit hus har sit varmetab. Herefter har du mulighed for at sætte mere præcist ind mod netop det sted, hvor du oplever varmetabet.
  2. Efterisolering, efterisolering og efterisolering. At efterisolere sin ejendom er nok noget af den bedste energioptimering du kan få, for billige penge. Dette kan være alt fra vægge, gulv og lofter og meget mere.
  3. Opdater din varmekilde. Har du gas, kan du overveje en varmepumpe – det er heller nok også en af de bedste økonomiske beslutninger du kan foretage dit pt.
  4. Skift dine vinduer. Vi bliver hele tiden bedre og smartere når vi laver vinduer – og har du vinduer der bare er 20 år gamle, er det ligefør at det nemt kan betale sig at skifte disse ud med nogle nye.
  5. Få renoveret taget. Taget er en af de største syndere når det kommer til varmetab. Et nyt tag, eller blot efterisolering af taget, holder mere på varmen (husk: varmen siver altid op). Nogle gange trænger taget også bare til en simpel vedligeholdelse.
  6. Husk at lufte ud. At lufte ud er godt for indeklimaet og du vil få markant mere energi af den friske luft. Mange lader dog deres vinduer og døre stå for længe. Lader du vinduerne stå åbne vil det begynde at koste, da varmen hurtigt siver ud og du dermed skal opvarme hele huset igen. Vil du gøre det nemt for dig selv, kan du skemalægge udluftningen.

Læs også om hvordan du kan renovere dit hjem her. 

Har du nogle gode tips til hvordan du holder energiforbruget nede? Så del dem gerne med os i kommentarfeltet herunder.

Skriv et svar

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.